Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Operacija u Beču spasila je Irmin život, ali novac za nju još nije prikupljen

Nemojte propustiti

Četrnaestogodišnja Irma Subašić, učenica Medicinske škole u Tuzli, je podvrgnuta složenom operativnom zahvatu koji su izveli ljekari sa klinike u Beču.

irma-subasicRiječ je o operativnom zahvatu uklanjanja tumora na jajniku, koji je životno ugrožavao mladu Tuzlanku.

Irma Subašić je za teško oboljenje saznala sredinom prošle godine, a hemoterapije, kojim je bila izložena u dva navrata, nisu dovele do poboljšanja njenog zdravstvenog stanja. Ljekari iz naše zemlje nisu se usudili izvesti operativni zahvat, a porodica je odlučila spas potražiti na klinici u Beču.

Prikupljena su inicijalna novčana sredstva pomoću kojih je Irma primljena na kliniku, a u narednim danima bit će poznato koliko je novca potrebno za operaciju i njeno dalje liječenje.

Njeni prijatelji su pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava, a u subotu i ponedjeljak bit će organizovani humanitarni koncerti. Sutra u Domu mladih nastupit će bendovi Javna ustanova, Page od Lost Files i Drop Acid. Koncert počinje u 21 sat, a cijena ulaznice je 3 KM. U ponedjeljak će u tuzlanskom BKC-u biti organizovan koncert narodne muzike, a cijena ulaznice je 5 KM.

Svi oni koji ne kogu prisustvovati koncertima, Irmi Subašić mogu pomoći pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 007. Cijena poziva je 2 KM.

(Klix)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo