Utorak, 7 veljače, 2023

Opljačkali stan Zlatka Lagumdžije i potrošili 10.000 KM s ukradene kartice, uhapšeni su

Nemojte propustiti

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana “Krađa” na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Policijski službenici MUP-a KS jučer su uhapsili dvije osobe, među kojima i maloljetnu osobu, kojima se teret stavlja krivično djelo “Krađa”. Kako Klix.ba saznaje, krađa je izvršena u stanu Zlatka Lagumdžije.

Jučer u poslijepodnevnim satima, policijski službenici PU Novo Sarajevo uhapsili su S. R. rođenog 1986. godine u Zvorniku, sa mjestom prebivališta u Sarajevu i maloljetnu osobu, rođenu 2005. godine.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana “Krađa” na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a KS, izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim njima.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, krađa je izvršena u stanu koji je u vlasništvu Zlatka Lagumdžije. Ukraden je novčanik u kojem se nalazila određena svota novca, kao i bankovna kartica s koje je, u međuvremenu, potrošeno oko deset hiljada KM.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo