Subota, 1 listopada, 2022

Oprah Winfrey najuticajnija slavna osoba na svijetu

Nemojte propustiti

Nakon što je dvije godine bila na drugom mjestu, Oprah Winfrey se našla na vrhu Forbesove liste 100 najmoćnijih slavnih osoba. Bivša voditeljica koja vodi vlastitu televizijsku mrežu po peti puta je prva na Forbesovoj godišnjoj listi stotinu slavnih osoba.

oprahMeđu prvih deset najmoćnijih slavnih je šest žena i četiri muškarca.

Pjevačica Lady Gaga je druga a iza nje slijede redatelj i producent Steven Spielberg i pjevačice Beyonce i Madonna.

Niko drugi nema takvu postojanost i moć, rekla je Dorothy Pomerantz iz Forbes.coma. Samo je troje ljudi bilo u svakoj od naših lista od 1999. godine. To su Oprah, Howard Stern i Steven Spielberg.

Pjevačica i glumica Jennifer Lopez, koja je prošle godina bila na prvom mjestu ove je godine pala na 12. mjesto.

Oprah sa zaradom do 77 miliona dolara od juna 2012. do juna 2013. nije slavna osoba s najvećom zaradom, no Forbes je rekao da ju je na prvo mjesto doveo njen položaj u Hollywoodu i prisutnost u novinama, na televiziji i društvenim mrežama.

U proteklih godinu među slavnima je najveću zaradu ostvarila Madonna, 125 miliona dolara. Lady Gaga je, unatoč operaciji kuka koja ju je primorala da prekine turneju, u proteklih 12 mjeseci zaradila 80 miliona dolara što joj je, zajedno s vojskom obožavatelja i snažnu prisutnost na društvenim mrežama, osiguralo drugo mjesto.

Najbolje plasirani muškarac na listi je Spielberg koji je prošle godine zaradio 100 miliona dolara, rock zvijezda Bon Jovi je na sedmom mjestu a slijede ga teniser Roger Federer i najmlađi na popisu Justin Bieber koji se među prvih deset našao devetom mjestu.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Erdoganov šamar Putinu: Oglasila se Turska nakon što je Rusija pripojila okupirane ukrajinske regije

Sjedinjene Države, Britanija i Kanada najavile su nove sankcije kao odgovor na potez ruskog predsjednika Tursko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo...

Možda vas zanima i ovo