Subota, 24 rujna, 2022

Oprema za mobilne telefone – kako da vam telefon duže traje

Nemojte propustiti

Od trenutka kada su pametni mobilni telefoni počeli da se proizvode, njihov napredak tekao je vrtoglavo brzo, te danas na tržištu ima bezbroj modela mobilnih telefona naprednih funkcija.

Ovi uređaji korisnicima nude bezbroj mogućnosti, a s obzirom na to da ih koristimo svakodnevno,  kako na poslu, tako i u privatnom životu, a da su nerijetko vrijedna investicija, potrebno je da ih zaštitimo, te kupimo kvalitetnu opremu kako bi trajali što duže. U nastavku teksta pisaćemo upravo o opremi za mobilne telefone koja obezbjeđuje nesmetano rukovanje telefonom i pruža dodatni osjećaj sigurnosti svakom korisniku.

#1 Zaštitna oprema za mobilne telefone – osigurajte svoj pametni telefon od starta

Nakon kupovine novog pametnog uređaja, prva stavka o kojoj treba da mislite jeste oprema koja će omogućiti da vaš telefon bude zaštićen prilikom svakodnevnih aktivnosti, te ne pretrpi posljedice padova, grebanja, premještanja sa jednog na drugo mjesto i slično.

Način da to postignete jeste kupovina zaštitne opreme premium kvaliteta, te bezbrižno koristite sve funkcionalnosti svog novog uređaja.

Zaštitna maska i futrola – “obucite” svog ljubimca

Zaštitna maska za telefon je idealan čuvar vašeg telefona, a od kako je dospjela na tržište, znatno je napredovala, te sada možete pronaći maske modernog dizajna, kreirane od različitih izdržljivih materijala poput silikona i plastike. One će vas zaštiti od oštećenja različitog tipa, sve od sitnih ogrebotina, pa do ozbiljnijih oštećenja, koja ćete izbjeći upravo pomoću maske, odnosno futrole.

Odabir između futrole i maske zavisi isključivo od vaših želja, a kupovinom kvalitetne opreme pružićete jednaku zaštitu pametnom telefonu i sa maskom i sa futrolom.

Maske i futrole izuzev zaštitne imaju i estetsku funkciju, te predstavljaju jedan od načina da istaknete sopstveni stil nošenjem maske specifičnog dizajna. Možete odabrati masku jarke boje, upečatljive šare ili masku na kojoj je ispisana motivaciona poruka.

Ipak, ono čime treba da se vodite prilikom kupovine zaštitne opreme jeste upravo njena funkcija, te vaš izbor uvijek treba da bude maska ili futrola koja vam prijatno leže u ruku, ne klizi i štiti vaš telefon sa svih strana.

Zaštitno staklo – ni ozbiljan pad vam ne može ništa

Kao što smo već naveli, važno je da prvih dana nakon kupovine telefona, kupite i adekvatnu zaštitu za njega. Među neophodne dodatke definitivno se ubraja zaštitno staklo koje je posebno korisno prilikom udarca ili pada.

Pomenućemo da staklo za telefon neće narušiti estetiku vašeg uređaja, a da su njegove prednosti višestruke. Ukoliko se prilkom pada ošteti zaštitno staklo, vrlo jednostavno ga možete zamijeniti, a znajte da ste na ovaj način uštedili veliku sumu novca.

U slučaju da niste imali ovaj komad opreme, morali biste da plaćate popravku displeja telefona, a kod nekih modela cijene ovakvih popravki idu gotovo do visine cijene samog uređaja! Dakle, računica je jasna – staklo i maska, odnosno futrola za telefon predstavljaju “must have” za sve one koji vode računa o svom pametnom telefonu.

#2 Punjači – kvalitetan punjač produžava vijek baterije

Prilikom kupovine novog mobilnog telefona, gotovo uvijek dobijate punjač i slušalice kao dodatak, međutim nerijetko se dešava da se kablić pokida, izgubi kontakt ili ošteti na neki drugi način.

S obzirom na to da baterija neće potrajati dugo bez napajanja strujom, vrijeme je da brzo razmišljate. Međutim, to ne znači da novi punjač treba da kupite u prvoj radnji na koju naletite.

Naprotiv, punjač za telefon treba da bude kvalitetan, te obezbijedi duži vijek baterije i bolju funkcionalnost uređaja. U ovom slučaju ne bi trebalo da štedite novac, posebno kada govorimo o modelima telefona koji imaju integrisanu bateriju, te vam je za njenu zamjenu potreban odlazak u servis, što iziskuje dodatne troškove.

Još jedno korisno pomagalo koje ćemo pomenuti jeste auto punjač koji će vam biti idealan saputnik na svakom kraćem ili dužem putovanju. Punjenjem telefona tokom putovanja, moći ćete da uživate u svim njegovim funkcionalnostima poput slušanja muzike ili korišćenja GPS-a, bez razmišljanja o tome da li će se baterija isprazniti, a telefon isključiti.

Takođe, ovdje ćemo dodati da je za korišćenje GPS-a prilikom vožnje idealan dodatak u vidu držača za telefon koji će vam omogućiti jednostavno praćenje rute.

Kao što je poznato, pametni telefoni su promenili svijet, a isto tako pametni telefoni menjaju svijet. Njihov uticaj uočljiv je u svim sferama života, a pametni telefon predstavljaju najbližeg saradnika svakog čovjeka. Pomoću mobilnih telefona komuniciramo na različite načine, slušamo muziku, informišemo se, zabavljamo i slično.

Upravo iz ovih razloga važno je da održavate vaš pametni telefon u optimalnom stanju, te da njegove mogućnosti iskoristite maksimalno pametnim postupanjem, kako prilikom rukovanja uređajem, tako i u segmentu spoljašnje zaštite telefona.

Nadamo se da vam je naš tekst pomogao da se informišete o značaju zaštitne i dodatne opreme za pametni telefon, te vam pružio informacije koja oprema se podrazumijeva ukoliko želite da vam ovaj koristan uređaj traje duže.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo