Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Opsadno stanje u više gradova Republike Srpske: Na ulicama policija s dugim cijevima, kontroliše sve vozače i putnike

Nemojte propustiti

“Mene su kontrolisali u Banjaluci, na Petrićevcu. Pitali su me gdje idem. Iznenadio sam, nisam imao pojma šta se dešava…”, kazao je jedan građanin

U više gradova Republike Srpske opsadno je stanje – na ulicama su policajci koji kontrolišu sve vozače i putnike.

S dugim cijevima u rukama, policajci se, između ostalog, raspituju odakle je svako vozilo koje su zaustavili stiglo.

Ovo je tek jedna od aktivnosti kojim policija pokušava otkriti ubicu načelnika sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića.

“Mene su kontrolisali u Banjaluci, na Petrićevcu. Pitali su me gdje idem. Iznenadio sam, nisam imao pojma šta se dešava. Tek kasnije sam čuo da je ubijen policijski načelnik u Prijedoru”, rekao je jedan Banjalučanin za “Nezavisne novine”.

Foto: Nezavisne novine

Na ulicama Gradiške, kako je potvrđeno Nezavisnim, takođe ima nekoliko punktova, na kojim policija kontroliše građane, a pojačano je prisustvo policije i na ulicama Bijeljine.

Inače, iz MUP-a Republike Srpske rekli su da je u pitanju teško ubistvo, te da je u toku potraga za ubicom.

Slučaj istražuju pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Od 18. maja počinje saobraćati voz do Visokog

Ministar Šteta kazao je kako vjeruje da će i ostali kantoni prepoznati važnost željezničkog saobraćaja i da ćemo stvarati...

Možda vas zanima i ovo