Petak, 20 svibnja, 2022

Optužena tri policajca MUP KS, za nanošenje povreda i izazivanje smrti Adnana Hadžagića

Nemojte propustiti

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila salušanje 25 svjedoka, 10 vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv tri policijska službenika MUP-a KS Adnana Karamana, Kemala Hrve i Džemala Hadžiabdića.

Adnan Karaman i Džemal Hadžiabdić optuženi su zbog krivičnih djela zlostavljanje u obavljanju službe i teška tjelesna ozljeda, dok je Kemal Hrvo optužen za zlostavljanje u obavljanju službe u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna ozljeda.

Optuženi se terete da su 30. na 31. juli 2020. godine, od ponoći do 01 sat i 10 minuta, tokom policijske potjere na području Općine Stari Grad pokušali zaustaviti automobil u kojem su bili Haris Zuko, za kojim je bila potraga na snazi, potom, Enes Kozić i Adnan Hadžagić. Navedene osobe, u namjeri da pobjegnu od policije, izašli su iz automobila i krenuli bježati ulicom Lubina u pravcu ulice Vratnik Mejdan.

Nakon što je policijski službenik Kemal Hrvo sustigao Enesa Kozića od kojeg je, prije nego što ga je stavio pod kontrolu zadobio povrede, istog savladao i nanio mu lake tjelesne povrede. Preostala dva policajca Karaman i Hadžiabdić kada su sustigli Adnana Hadžagića zadali su mu teške tjelesne povrede usljed kojih je u kolima hitne pomoći preminuo.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila salušanje 25 svjedoka, 10 vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tea Tairović pokazala zanosno tijelo: Plesala na plaži

Srbijanska pjevačica Tea Tairović poznata je po tome da mami mnoge uzdahe muškaraca. Ona gotovo svakodnevno objavljuje fotografije na Instagramu,...

Možda vas zanima i ovo