Utorak, 27 srpnja, 2021

Organizacija dotaknula dno: ‘FIFA nam je platila 5 miliona eura za šutnju zbog Henryjeve ruke’

Nemojte propustiti

FIFA je dotaknula dno. Nakon akcije i hapšenja visokih dužnosnika koje američke vlasti sumnjiče za mito, korupciju i reketarenje u zadnjih 25 godina kao i za primanje novca u zamjenu za domaćinstva SP-a, novi udarac dolazi iz Irske, tačnije od direktora irskog nogometnog saveza koji je za irsku državnu televiziju otkrio:

– FIFA je na naš račun uplatila pet milionaeura kako ne bismo pokrenuli sudski postupak nakon ispadanja od Francuske – rekao je John Delaney.

Thierry Henry odveo je Francusku do SP-a 2010. godine nakon što je u dodatnim kvalifikacijama zabio protiv Irske. Henry je primirio loptu rukom i zabio u produžetku.

Istup izvršnog direktora irskog saveza pomalo je neobično tempiran. Mnogi se pitaju zašto je sada s ovime izašao u javnost, a ne, primjerice, prije dvije godine. Možda je tajming baš podešen tako da se zabije dodatni ekser u FIFA-in sanduk.

Sepp Blatter je četiri dana nakon ponovnog izbora za predsjednika podnio ostavku i zatražio od izvršnog odbora da hitno sazove vanredne izbore, a iz dana u dan stižu vijesti od kojih se FIFA teško više može opraviti i vratiti povjerenje koje je nekoć imala u očima mnogih diljem svijeta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo