Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Organizator protesta demobilisanih boraca osuđen na 28 mjeseci zatvora zbog navođenja na prostituciju: Djevojkama obećavao brzu i dobru zaradu

Nemojte propustiti

Bulbul je bio jedan od organizatora protesta demobilisanih boraca u aprilu 2016. godine. Dvije godine kasnije, u februaru 2018. godine uhapšen je u policijskoj akciji “Neon”.

Kantonalni sud u Sarajevu, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, proglasio je krivim Selvedina Bulbula i Selmu Delić za krivična djela nedozvoljena trgovina, navođenje na prostituciju i pranje novca.

Osuđeni su na po dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Presudom im je oduzeto oko 100.000 KM nezakonito stečene imovinske koristi i dva automobila.

Terete se da su od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu “Orlando” organizirali pružanje seksualnih usluga za što su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali “brzu i dobru zaradu”.

Djevojke koje su podvodili seksualne usluge su pružale po cijeni od 150 do 200 KM. Polovinu tog novca optuženi Bulbul i Delić zadržavali su za sebe.
U odnosu na optužene Arnelu Ožegović, Ehlimanu Čehajić i Lamiju Avdić glavni pretres je u toku, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Selvedin Bulbul je bio jedan od organizatora protesta demobilisanih boraca u aprilu 2016. godine. Dvije godine kasnije, u februaru 2018. godine uhapšen je u policijskoj akciji “Neon”.

Bulbul i Delić su sa Tužilaštvom KS i 2019. godine sklopili sporazum o priznanju krivice, prema kojem su pristali na 15, odnosno 14 mjeseci zatvora i oduzimanje 100.000 maraka, ali Kantonalni sud Sarajevo tada odbio prihvatiti ovaj sporazum zbog preniske kazne.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo