Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Organizatori najavljuju najbolji Exit do sada

Nemojte propustiti

Direktor Exit festivala Dušan Kovačević smatra da će ovogodišnje jubilarno 15. izdanje jednog od najboljih muzičkih festivala u Europi biti najposjećenije u posljednjem desetljeću i po kvalitetu i renomeu izvođača najkvalitetnije ikada.

Kovačević je rekao Tanjugu da se ove godine prvi put u povijesti Exit festivala može dogoditi da ulaznice za pojedine dane budu potpuno rasprodane i kako je na osnovu dosadašnje prodaje vrlo vjerojatno da će se to i dogoditi.

“Kompletan tim i ja osobno zaista se trudimo da iz godine u godinu sam program napreduje i da ponuda bude što inovativnija i zabavnija. Definitivno i publika to prepoznaje pa je svake godine, u prethodne tri, posjeta sve veća i veća i ono što mogu već sada najaviti je da će posjeta ovogodišnjem Exitu biti najveća u ovom desetljeću”, rekao je Kovačević.

On je najavio da će na Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi doći posjetitelji iz više od 60 država sa svih kontinenata, te da organizatori očekuju dosta gostiju iz političkog i gospodarskog miljea velikog broja zemalja.

Kovačević je posebno izdvojio pet velikih turističkih agencija iz Kine, čiji će predstavnici, kako je rekao, doći da se upoznaju sa samim Festivalom, kako bi naredne godine promovirali Exit, Novi Sad i Srbiju na kineskom tržištu koje bilježi najbrži rast na svijetu i koje je trenutno, uz američko, najveće turističko tržište na svijetu.

Kovačević je najavio da će tijekom Exita biti potpisan sporazum o suradnji nekoliko gradova pobratima Novog Sada u oblasti kreativnih industrija i turizma, s ciljem da se regija pozicionira kao lider u omladinskom turizmu.

“Očekujemo da će predstavnici nekoliko bitnih centara iz regije doći na Exit i da ćemo raditi na formiranju svojevrsne festivalske mreže koja bi trebalo biti objavljena za narednu godinu. Nešto slično što smo uradili u Budvi sa Sea Dance festivalom, može se očekivati da se dogodi u nekim drugim gradovima regije, ali u nekom drugom vremenskom periodu i u okviru nekog drugog festivalskog bloka”, najavio je Kovačević.

Govoreći o programu ovogodišnjeg Exita, Kovačević je rekao da je iznimno visoka kvaliteta izvođača ono što je osnovna karakteristika 15. izdanja Exita i istakao da pohvale za kvalitetu muzičkog programa na adresu organizatora stižu sa svih strana.

“Radi se o iznimno raznovrsnom programu s izvođačima od provjerenih legendi ‘Motorhead’, ‘Faithless’, ‘The Prodigy’ i drugih, do novih autora koji su obilježili ovo desetljeće i imaju stotine milijuna pregleda na Youtubeu, kao što su ‘Clean Bandit’, ‘Milky Chance’, John Newman, Emeli Sande. Među njih ubrajam i glavne hedlajnere Dance arene – Hardwella i Martina Garrixa. Kada se na to doda i Manu Chao dobivamo situaciju da ćemo svake večeri imati po dva hedlajnera na glavnoj bini i jednog hedlajnera na dance areni”, istaknuo je Kovačević.

Ove godine Exit kamp će biti lociran na novosadskoj plaži Strand, a prema riječima Kovačevića, kampovi na Exitu i na Sea Dance festivalu u Budvi predstavljat će posebne sadržaje iznimno atraktivne za posetitelje i bit će veoma važni aspekti u smislu privlačenja gostiju na oba festivala.

Kovačević je naglasio da su kampovi pravi “festivali u okviru festivala”, a ove godine će baš kampovi biti posebno atraktivni jer će se nalaziti na najljepšim plažama – novosadskom Strandu, koji važi za najljepši plažu na Dunavu, i na plaži Jaz kod Budve koju je Lonely Planet nedavno proglasio za najljepšu plažu Europe.

Kovačević je na kraju poručio svima onima koji još nisu kupili ulaznice za Exit, a to namjeravaju uraditi, da požure jer su, kako je rekao, neki dani već pred rasprodajom i može se dogoditi da do početka festivala za te dane ne bude više karata u prodaji.

“Uvijek postoji neko izdanje Exit festivala koga se ljudi rado sjećaju i za koji kažu da je bilo najbolje od svih, svatko ima neko izdanje Festivala kao svog favorita, a ja mogu obećati da će mnogima ovo jubilarno izdanje za 15. rođendan Exit festivala ostati u sjećanju kao jedno od zaista najboljih”, zaključio je Kovačević.

Ovogodišnji jubilarni Exit festival održat će se od 9. do 12. srpnja na staroj lokaciji – Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo