Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Oružane snage BiH i Vojska Srbije će nastaviti zajedničke obuke

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Ministar Sifet Podžić se zahvalio vojnom atašeu Republike Srbije na mogućnosti školovanja kadeta BiH na visokim vojnim školama u Srbiji.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u nastupni posjet primio novoimenovanog vojnog izaslanika Republike Srbije u BiH pukovnika Sašu Nešića.

– Sagovornici su razgovarali o aktuelnim aktivnostima oružanih snaga dvije zemlje i izazovima koji stoje u okolnostima privremenog finansiranja u BiH. Ministar Podžić se zahvalio vojnom atašeu Republike Srbije na mogućnosti školovanja kadeta BiH na visokim vojnim školama u Srbiji.

Oba sagovornika su se usaglasila da se nastave zajedničke obuke pripadnika dvije vojske, kako u edukativnim centrima u Srbiji, kao što su Središte atomske, biološke i hemijske odbrane i Središte za obuku logistike Vojske Srbije, tako i u Središtu za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) i Središtu za protuminsko djelovanje u BiH – saopćeno je iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Navedeno je da je pukovnik Nešić napomenuo da je na snazi odluka kojom je Republika Srbija privremeno obustavila sve međunarodne vježbe dok traje sukob u Ukrajini, ali će se u budućnosti raditi na izvođenju zajedničkih vježbi.

– Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se vrlo brzo potpisati blan bilateralne saradnje ministarstava odbrane BiH i Republike Srbije za ovu godinu. Na sastanku su učestvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodni saradnju Zoran Šajinović i šef Kabineta ministra odbrane BiH Kemal Korjenić – saopćeno je.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jelena Karleuša fotografijama sa sunčanja zapalila mreže

Pjevačica je na sebi imala visoke crne sandale koje podsjećaju na čizme, te su u provokativnom fazonu išle sve...

Možda vas zanima i ovo