Srijeda, 31 svibnja, 2023

OSA ranije obavijestila MUP RS-a o ugroženosti načelnika krim-policije Radenka Bašića?

Nemojte propustiti

Zbog ovog slučaja jučer je došlo do verbalnog sukoba člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i tužilaštva Republike Srpske.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) je još ranije dostavila saznanja MUP-u Republike Srpske vezano za ugroženost načelnika sektora kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašić, saznaje BN televizija.

Kako saznaje BN, Dalibor Railić iz Prijedora se sumnjiči kao nalogodavac ubistva, dok se Aleksandar MIjatović sumnjiči kao direktni izvršilac tog krivičnog djela.
Dalibor Railić je osoba koja je ranije osuđivana i koja je sklona vršenju krivičnih djela, tako da je “motiv za ubistvo načelnika Bašića samo njegov posao”.

Upravo se čita:  Djevojci koja je bila u društvu sa nastradalom Azrom Spahić ljekari se bore za život: Navodno je i ona doktorica

S druge strane, Aleksandar Miljatović je 30. avgusta 2007. godine počinio teško ubistvo u Banjoj Luci i ubio Sašu Ilića zvanog Španac. Miljatović se nalazi na prijevremenom uslovnom otpustu i policija je bila u obavezi da prati njega na realizaciji uslovnog boravka na slobodi.

Tokom pošle noći uhapšen je Miljatović, a Railić se nalazi u pritvoru Suda BiH.

Upravo se čita:  Hamdija je proveo radni vijek pomažući bolesnima, sad je njemu potrebna pomoć

Inače, zbog ovog slučaja jučer je došlo do verbalnog sukoba člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i tužilaštva Republike Srpske.

Dodik je najprije optužio Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru i Republičko javno tužilaštvo RS-a za opstrukciju u otkrivanju i gonjenju učinioca ovog krivičnog djela.

U svom odgovoru Tužilaštvo je navelo da je “član Predsjedništva BiH iznio neistine i pokazao nepoznavanje osnovnih pojmova i procedura u postupanju ovlašćenih službenih osoba i tužilaca u otkrivanju i gonjenju učinilaca krivičnih djela”.

“Član Predsjedništva BiH u svojoj izjavi poziva se na informacije koje je navodno dobio iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, pa se samim tim postavlja pitanje ko je takve informacije plasirao i sa kojim ciljem, ali istovremno nameće i zaključak da je upravo plasiranje ovakvih informacija učinjeno s namjerom da se istraga skrene u pogrešnom pravcu, prikriju propusti određenih policijskih službenika, učinjeni prilikom provođenja mjera sigurnosti načelnika Radenka Bašića, a za učinjene propuste okrive tužilaštva”, saopšteno je iz Tužilaštva Republike Srpske.

Pročitajte još

Izdvajamo

AccuWeather objavio detaljnu prognozu za ljeto: Nema dobrih vijesti za BiH i Balkan

"Padavine bi trebalo da budu blizu historijskog prosjeka za veći dio ovog regiona, što će biti dobra vijest za...

Možda vas zanima i ovo