Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Osim: Zahvaliti se Mariboru što nas nije deklasirao na kraju

Nemojte propustiti

”Svoju šansu smo propustili u prvom meču, kad smo imali sve u svojim rukama, pretjerano bi bilo da smo danas nagrađeni”

Šef struke Plavih, na press-konferenciji nakon utakmice drugog pretkola Lige prvaka, između Željezničara i Maribora nije bio škrt na riječima, te je u svom stilu analuzirao igru svoje, ali i protivničke ekipe.

” Utakmicu mogu komentarisati samo do šezdeset in neke minute, do tada smo parirali protivniku, a ostatak nije bio fudbal. Igrali smo bez trojice. Mariboru možemo zhvaliti što nisu pritsli na kraju da nas deklasiraju. Nisam nikada utakmiocu završio sa osam igrača. Prvi dio je bio zadovoljavajući, kada smo i propustili neke šanse”.

Osim je na pitanje novinara, da komentariše suđenje glavnog arbitra kazao: ”Malo pretjerano, mogu reći da je Stanićev karton ispravan, ako se sudija drži nekog kriterija”.

”Svoju šansu smo propustili u prvom meču, kad smo imali sve u svojim rukama, pretjerano bi bilo da smo danas nagrađeni. Sami smo sebi zakomplikovali tada, kad je sve bilo do nas. Ovaj protivnik nije toliko jak, što se pokazalo i večeras, da bi nam dali četiri gola u Mariboru”.

Pokazali smo želju i da u nama ima nešto, te da imamo solidnu ekipu, a ne kao što su neki mislili poslije prve utakmice, riječi su menadžera Željezničara.

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Njemačka ukida sva pravila za ulazak u zemlju, objavljen i datum

Nova pravila danas još mora potvrditi vlada Njemačko ministarstvo zdravstva namjerava od 1. juna ublažiti pravila o ulasku u zemlju...

Možda vas zanima i ovo