Subota, 4 prosinca, 2021

Oskrnavljen nišan Alije Izetbegovića na Kovačima, jedna osoba uhapšena!

Nemojte propustiti

alijin mezar 4

Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je jučer oštetila spomenik-nišan prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Kako je saopćeno danas iz MUP-a Kantona Sarajevo, Prva PU, PS Stari Grad obaviještena je jučer u 17,50 sati da je istog dana oko 17,40 sati, na šehidskom mezarju “Kovači”, u ulici Širokac do broja 2, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, uz upotrebu podesnog oštrog predmeta, na spomeniku-nišanu prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije lzetbegovića urezana riječ “kašikara”.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je obavljen od strane uvidajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.
Policijski službenici Prve PU, PS Stari Grad u 18,15 sati lišili su slobode A. N., rođen 1976, godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “povreda mira umrlog”.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo