Utorak, 22 lipnja, 2021

Oslobođeni 17-godišnjak: Cijeli dan su nas udarali

Nemojte propustiti

Foto: M. Muratović
Foto: M. Muratović

Demonstrantima okupljenim ispred Kantonalnog tužilaštva u Sarajeva pridružio se jedan od uhapšenih maloljetnih demonstranata koji je pušten prije pola sata, javlja Fena.

On je kazao da je sa njim pušten još jedan maloljetnik, a da su ostali još uvijek zadržani.

Rekao je da su policajci grupu ljudi, u kojoj je i on bio, uhapsili jučer oko 11 sati ispred pijace Sirano, te da su ih odveli u Policijsku upravu Centar gdje su ih tukli. Prema njegovim riječima, svi koji su uhapšeni, i maloljetni i punoljetni odvođeni su u policijske podrume.

– Cijeli dan su nas udarali. Tukla nas je trojica, četvorica policajaca u sudskoj policiji, a odatle su nas stavili u gepeke. Policajci koji su nas privodili vratima od gepeka su nas udarali po nogama. Smjestili su nas u ćeliju koja je bila potpuno zatvorena. Poslije su nas odveli u PU Centar, zatvorili u podrume, a nas dvojicu su tukla osmorica policajca. Uništili su nas – kazao je 17-godišnjak koji je u pritvoru proveo 24 sata. Pred kamerama je pokazao modrice koje ima na licu, prenosi Avaz.

Nakon izjava mladića da su ih policajci tukli, demonstranti su počeli uzvikivati: “Ubice, stidite se“. Još uvijek se u tužilaštvu nalazi nekoliko mladića, ne zna kada će biti pušteni.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo