Nedjelja, 18 travnja, 2021

Osmi napad od petka, građani zabrinuti: Psi lutalice napali dječaka u Vogošći

Nemojte propustiti

U redakciju Bh-index portala je stigla još jedna molba da se skrene pažnja na sve češće slučajeve napada pasa lutalica na djecu. Novi takav slučaj zabilježen je u Vogošći, u ulici Braće Kršo, nekoliko stotina metara od škole.Napadnut je dječak prilikom povratka iz škole.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema riječima naše čitateljke (ime i prezime poznato redakciji), nekoliko stotina metara od škole napadnuto je dijete od strana pasa lutalica. Dijete je zadobilo teže tjelesne povrede i završilo na KUM-u.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

“Jutros je javljeno direktoru škole, ali po običaju svi samo klimaju glavom i žale međutim niko ništa da uradi. Mislim da je vrijeme da ustanemo i zaštitimo našu djecu, ako bude trebalo obustavit ćemo i nastavu, nećemo djecu u školu slati dok se Zakon ne promjeni ili neriješe problemi o psima lutalicama koji u Vogošći vrebaju na svakom uglu”, poručila je zabrinuta čitateljka Bh-index portala.

Tragom informacija stigli smo i do porodice napadnutog dječaka.

Prema riječima dječakovog djeda, ovo je 8. napad pasa lutalica od petka koji je evidentiran u PU Vogošća.

“Nisu to više ni fizičke posljedice, najgore su one psihičke, dijete je u stanju šoka, povućen je samo u sebe” kazao je zabrinuto dječakov djed u telefonskom razgovoru za Bh-index.

Slučaj je prijavljen svim nadležnim službama, i direktoru škole, jer se napad dogodio stotinjak metara od Osnovne škole “Mirsad Prnjavorac”.

Roditelji napadnutog dječaka, zajedno sa ostalim roditeljima djece koja idu u pomenutu školu odlučili su pisati peticiju kako bi pokušali riješiti ovaj problem.

Podsjećamo, naš portal je prije nekoliko dana pisao o napadu pasa lutalica u zeničkom naselju Mokušnice, u kojem je napadnuta je M.A. i njen dvogodišnji sin. Na sreću, u pomoć je pritekao njezin suprug, a da se to nije desilo ne smijemo ni pomisliti kakav bi ishod bio.

Nazdovoljstvo građana s načinom na koji se vlasti odnose prema ovom problemu raste iz dana u dan. Rješenja ni na pomolu, a građani šute i trpe.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vremenska prognoza za naredne dane: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Federalni hidrometeorološki institut objavio je prognozu za narednu sedmicu. U ponedjeljak 19.04.2021., pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje sa slabom...

Možda vas zanima i ovo