Nedjelja, 2 listopada, 2022

Osmijeh koji plijeni: Pet zdravih i jeftinih načina za izbjeljivanje zuba

Nemojte propustiti

Ako želite blještavo bijele zube kakve imaju holivudske glumice, morat ćete da se podvrgnete profesionalnom postupku kod zubara, ali ako želite da ih samo malo izbijelite donosimo vam nekoliko super savjeta!

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Da bi vaš osmijeh zaista plijenio i da biste imali zdravije i bjelje zube, uvrstite ove navike u svoj svakodnevni život:

1. Svaki dan pojedite jednu jabuku

Jabuke sadrže kiseline koje na prirodan način skidaju mrlje sa vaših zuba i tako ih održavaju bjeljim, kažu stručnjaci s portala She finds. Upravo zbog toga, umjesto čokolada i čipseva, naviknite se na grickanje zdravih jabuka.

2. Ispirajte usta jabukovim sirćetom

Baš kao i jabuke, jabukovo sirće isto uklanja mrlje sa zuba pa ga svakih nekoliko dana koristite umjesto sredstva za ispiranja usta.

3. Pijte kroz slamku

Kafa, čajevi i sokovi ostavljaju mrlje na našim zubima, a ako želite to da spriječite – što češće pijte kroz slamku!

4. Ljubite se više

Jeste li znali za ovo? Istraživanje na američkoj Akademiji za opštu stomatologiju dokazalo je da ljudi koji se više ljube imaju i svjetlije zube jer se tokom ljubljenja proizvodi dodatna pljuvačka koja na prirodan način izbjeljuje zube.

5. Jedite i pijte više mliječnih proizvoda

Mlijeko, sir i jogurt puni su kalcijuma koji su dobri za zdravlje zuba, ali i za njihov lijep izgled!

(24sata.info)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo