Četvrtak, 25 travnja, 2024

Osmislio pakleni plan: Pokušao ubiti bivšu djevojku bombom jer nije htjela da obnovi vezu

Preporučeno

Okružno tužilaštvu Banjaluka zatražio je od sudije za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda da Goranu Vučkoviću (43), iz Seferovaca kod Gradiške, odredi pritvor zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju, saznaju “Nezavisne”.

Vučković, koji je rođen u Austriji, je osumnjičen da je 13. jula došao u Aleksandrovac kod Laktaša u stan koji koristi P.S. (34) iz tog mjesta.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Izrevoltiran odbijanjem oštećene da sa njim obnovi vezu, u namjeri da joj se osveti i liši života ostavio je PVC vrećicu u kojoj se između ostalog nalazila drvena potpala za vatru i među njom i eksplozivna naprava-ručna bomba koja je bila omotana korom drveta i pričvršćena žicom.

Vrećicu je oštećena unijela u kuću i tri dana kasnije ne znajući da se u potpali nalazi bomba, istu stavila u peć na čvrsto gorivo i zapalila pri čemu je vatra aktivirala eksplozivnu napravu zbog čega je došlo do eksplozije, usljed koje je P.S. zadobila teške tjelesne povrede u predjelu glave, grudi i ruku.

Upravo se čita:  "Govorio je da će nas ubiti i silovati nam kćerku": Sarajka prijavila komšiju zbog brutalnih prijetnji njoj i njenoj porodici

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoji posebne okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i osnovana bojazan da će osmunjičeni, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke”, naveli su banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Nesretna djevojka već pet godina podstanar u kući u kojoj je došlo do eksplozije. Njen stanodavac je novinaru “Nezavisnih” ispričao da za nju ima samo riječi hvale. Komšije u nevjerici opisuju ovaj događaj koji je sve šokirao.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas