Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Osmorka zasjeda u ponedjeljak, Konaković spreman i odustati od pozicije ministra vanjskih poslova

Autor:Patria

Preporučeno

Predsjednici stranaka osmorke SDP-a, NIP-a, Naše stranke, NES-a, Stranke za BiH, BHI Fuad Kasumović, PDA i Za nove generacije u ponedjeljak će održati sastanak na kojem će zauzeti i konačni stav kada je riječ o raspodjeli resora u Vijeću ministara BiH i kandidatima za pozicije ministara i zamjenika.

Od osam stranaka osmorke njih šest ima zastupnike u Predstavničkom domu PS SDP (5), NIP (3), Naša stranka (2), NES (1), Za nove generacije (1), BHI Fuad Kasumović (1).

Upravo se čita:  Sramota za uniformu: Vojnici Oružanih snaga BiH dilali drogu!

Prema raspodjeli osmorka je dobila tri resora – vanjske poslove, odbranu, promet i komunikacije, dok će ministra za ljudska prava i izbjeglice predložiti u dogovoru sa SNSD-om ali kadar treba biti s područja bh. entiteta RS.

Kada je riječ o zamjeničkim pozicijama HDZ je dobio četiri, SNSD tri i osmorka tri.

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković nije mogao ni potvrditi ali ni odbaciti mogućnost da će on biti novi ministar vanjskih poslova BiH. Kako je istakao bit će to dogovor stranaka osmorke, a ako bude narušen odnos među strankama spreman je i odustati.

Upravo se čita:  Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

HDZ je uz predsjedavajuću VM BiH dobio još dva resora, a SNSD tri (finansije, vanjsku trgovinu i ekonomske odnose, sigurnost).

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas