Subota, 16 listopada, 2021

Osnovac tužio školu, pa dobio blizu 8 KM odštete

Nemojte propustiti

djeca_skola_n1Četiri godine parničenja, izlazak svih sudionika postupka na teren radi provođenje očevida, dva vještačenja, saslušanje više svjedoka i to sve zbog odštete od 30 kuna.

Radi se o vjerojatno jednoj od najmanjih naknada štete dosuđenih na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu, gdje je bivši učenik Osnovne škole “Braća Radić” u Botincu tužio školu jer je 11. septembru 2009. pao na ulazu u školu i lakše se povrijedio.
Naime, dječak je tada hodao po kosini namijenjenoj za kretanje osoba s invaliditetom i u jednom se trenutku okliznuo i pao. Toga je dana padala kiša pa je kosina bila mokra i klizava, a dječak se pri padu lakše povrijedio.

Dvije godine nakon pada dječakovi roditelji tužili su školu, a od škole su tražili ukupno 6580 kuna, i to po nekoliko osnova. Za pretrpljene fizičke boli dječakova obitelj tražila je 1500 kuna, za strah 3000 kuna, za duševne boli zbog naruženosti iznos od 2000 kuna te za tuđu pomoć i njegu još 80 kuna. Uz sve to obitelj je tužbom tražila i da im škola isplati i kamate na traženi iznos, kao i da im se nadoknade svi sudski troškovi.

Ipak, sutkinja Općinskog građanskog suda nepravomoćnom presudom dječaku, koji danas pohađa treći razred srednje škole, dosudila je samo iznos od 30 kuna (blizu 8 KM), i to za tuđu njegu i pomoć.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo