Četvrtak, 28 listopada, 2021

Osnovana TAG grupa za podršku ženama u politici

Nemojte propustiti

medijima 1

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) počeo je s provedbom projekta TAG: mentoring, žene, liderstvo koji ima za cilj da kroz edukativne radionice i praktičan rad formira tehničku savjetodavnu grupu za podršku ženama u politici. Tokom vikenda održan je prvi trening o temi političkog sistema BiH, a u naredna dva mjeseca učesnice će se detaljno upoznati sa svim segmentima uspješnog vođenja političke kampanje i rodne ravnopravnosti.

Ovaj jedinstveni projekt će prvi put u BiH pružiti priliku grupi od 40 žena da steknu osnovna znanja i vještine koje će im omogućiti da daju kvalitetnu podršku kandidatkinjama na izborima, da se aktivno uključe u politički život Bosne i Hercegovine te da motiviraju žene u svojim lokalnim zajednicama za aktivnije učešće u politici.

”Izuzetno smo sretni što imamo mogućnost implementirati projekt koji će osnažiti položaj žena u politici i motivirati što veći broj mladih žena za aktivniji angažman u politici – naglasila je Aida Daguda, direktorica Centra za promociju civilnog društva.

Pored posebno koncipiranih treninga iz oblasti političkog marketinga, odnosa sa medijima, korištenja modernih tehnologija i brojnih drugih relevantnih oblasti, TAG grupa će imati priliku da razvija nova znanja kroz razgovor sa specijalnim gostima, koji imaju ogromno životno iskustvo u oblasti provođenja političkih kampanja.

Kroz saradnju sa političarkama iz raznih političkih opcija, kandidatkinjama na predstojećim izborima, članice TAG grupe upoznat će se i sa izazovima sa kojim se susreću žene u bh. politici. Projekt TAG, koji je podržala Američka Ambasada u BiH, promovira mentorstvo i žensku solidarnost.

TAG grupa za podršku ženama u politici će nastaviti trajno da djeluje u okviru CPCD-ovog mentoRING programa koji već tri godine povezuje žene iz svih područja bh. društva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo