Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Oštar odgovor Denisa Bećirovića: Srbi imaju jednu državu i dvije političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina

Nemojte propustiti

– Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina – poručuje Bećirović.

Danas je Milorad Dodik na proslavu Dana državnosti Republike Srbije u Orašcu nerazumno i antidejtonski poručio: “Srbi imaju dvije države, Republiku Srbiju i Republiku Srpsku”.

Zbog ove današnje izjave Milorada Dodika, inače veoma talentiranog političara za nebuloze i skandale, želim apostrofirati dvije stvari:

Upravo se čita:  Krišto uputila čestitku Plenkoviću u povodu Dana državnosti RH

1. Svima u Evropi i svijetu je potpuno jasno da je Republika Srbija država i da bh. entitet RS nikada nije bio, nije i neće biti država jer je to neotuđivi dio nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. To bi Dodiku morali objasniti i oni koji su ga danas pozvali u Srbiju, a naročito oni čelnici Srbije s kojima je Dodik do u detalje usaglasio današnji antidejtonski govor.

Upravo se čita:  Komšić o američkim bombarderima: "Poruka je jasna"

2. Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina. Budu li njih dvojica i dalje govorili u ime i ispred Srbije srpski narod bi mogao da ima problema i u ovoj jednoj državi. Razumnim ljudima u Srbiji je jasno o čemu i zašto ovo govorim.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo