Subota, 21 svibnja, 2022

Oštar odgovor Denisa Bećirovića: Srbi imaju jednu državu i dvije političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina

Nemojte propustiti

– Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina – poručuje Bećirović.

Danas je Milorad Dodik na proslavu Dana državnosti Republike Srbije u Orašcu nerazumno i antidejtonski poručio: “Srbi imaju dvije države, Republiku Srbiju i Republiku Srpsku”.

Zbog ove današnje izjave Milorada Dodika, inače veoma talentiranog političara za nebuloze i skandale, želim apostrofirati dvije stvari:

1. Svima u Evropi i svijetu je potpuno jasno da je Republika Srbija država i da bh. entitet RS nikada nije bio, nije i neće biti država jer je to neotuđivi dio nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. To bi Dodiku morali objasniti i oni koji su ga danas pozvali u Srbiju, a naročito oni čelnici Srbije s kojima je Dodik do u detalje usaglasio današnji antidejtonski govor.

2. Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina. Budu li njih dvojica i dalje govorili u ime i ispred Srbije srpski narod bi mogao da ima problema i u ovoj jednoj državi. Razumnim ljudima u Srbiji je jasno o čemu i zašto ovo govorim.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dom naroda PSBiH sutra o sprečavanju sukoba interesa, PDV-u, akcizama

Predloženi zakon predstavlja jedan od 14 prioriteta za dobijanje kandidatskog statusa za BiH, a njegovim usvajanjem vrši se i...

Možda vas zanima i ovo