Utorak, 3 kolovoza, 2021

“Ostaviti politikantstvo po strani zbog jedinstvene borbe protiv koronavirusa”

Nemojte propustiti

Povodom prijavljivanja prvog slučaja zaražavanja korona virusom u Bosni i Hercegovini, Socijaldemokratska partija BiH (SDP) poziva sve institucije i organe na maksimalnu mobilizaciju i ozbiljnost u suočavanju sa ovom prijetnjom.

Pozivamo sve učesnike javnog i političkog života da po strani ostave dnevnopolitičke sukobe i politikantstvo, te da se kao društvo zajedničkim snagama suočimo sa jednim od najvećih zdravstvenih izazova u savremenoj historiji Bosne i Hercegovine.

Jedino koordiniranim, sinhronizovanim djelovanjem i saradnjom svih relevantnih institucija u državi se možemo efikasno uhvatiti u koštac sa novom prijetnjom koja žrtve ne bira po entitetskoj liniji, kao ni po etničkoj ili političkoj pripadnosti.

Očekujemo da Vijeće ministara BiH preuzme aktivnosti koordiniranja odgovora na novonastalu situaciju na nacionalnoj razini, a da nadležni organi i institucije u oblasti zdravstva hitno sačine plan i strategiju djelovanja i suzbijanja epidemije.

Smatramo da je u ovom trenutku nužno da se ulože dodatni zajednički napori na educiranju stanovništva i definiranju mjera kontrole i prevencije širenja virusa, kako ne bi došlo do zastoja ili blokade društvenog života i opće panike i dezorijentiranosti usljed neblagovremene ili neadekvatne reakcije države, saopšteno je iz SDP-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo