Petak, 27 siječnja, 2023

Ostavke u NIP-u u Unsko-sanskom kantonu: Je li “Osmorka” pala na 9 delegata u Domu naroda FBiH?

Nemojte propustiti

Uputili su dopis predsjedniku NIP-a Elmedinu Konakoviću, političkom direktoru Rusmiru Pobriću, prvom i drugom zamjeniku Kemalu Ademoviću i Denisu Zvizdiću kojim ih obavještavaju o ostavci na sve funkcije

Prvi na spisku je Azhar Sejarić, predsjednik Povjereništva mladih BiH, član Predsjedništva NIP-a, zastupnik u Skupštini USK, predsjednik NIP-a Ključ. Sejarić je bio jedan od kadrova NIP-a koje je predsjednik stranke lično promovisao na press konferencijama.
Čelnici i članovi tri organizacije Naroda i pravde u Unsko-sanskom kantonu uputili su dopis predsjedniku NIP-a Elmedinu Konakoviću, političkom direktoru Rusmiru Pobriću, prvom i drugom zamjeniku Kemalu Ademoviću i Denisu Zvizdiću kojim ih obavještavaju o ostavci na sve funkcije, javlja novinska agencija Patria.

Ispred organizacija NIP-a Ključ, Sanski Most i Bužim svi članovi Kantonalnog vijeća i Kantonalnog izvršnog odbora daju ostavke na svoje funkcije u kantonalnim organima stranke.

“Problemi koji svoje korijene vuku unazad dvije godine kulminirali su vođenjem političkih procesa nakon posljednjih izbora i vođenjem kadrovske politike koja je svoj vrhunac dostigla predlaganjem kandidata za diplomatiju. S obzirom da se ne slažemo s takvim vođenjem politike, naša dužnost jeste da vas obavijestimo i da vam skrenemo pažnju jer ne želimo više biti dio kantonalnih organa u kojima se procesi vode na ovakav ili sličan način. Vjerovali smo, posebno kod oblasti diplomatije, da stručnost, etičnost, mladost i poznavanje jezika i rada diplomatije jesu reference koje trebamo sagledati i na osnovu toga iste predložiti. To nije bio slučaj”, navodi se u dopisu, piše Patria.

Ostavku daje 18 članova NIP-a, izabranih na različite pozicije unutar stranke, ali među njima su i kantonalni zastupnici i vijećnici.

Azhar Sejarić je i delegat u novom sazivu Doma naroda FBiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo