Subota, 4 prosinca, 2021

Oštra reakcija bivšeg reisa: “Pod hitno, Džemala Latića treba staviti pod preciznu psihitrijsku opservaciju. On je mentalni bolesnik”

Nemojte propustiti

– To što je večeras izbacio iz svojih prljavih usta na Face TV sa Senadom Hadžifejzovićem o rahmetli Aliji Izetbegoviću nije nikad izgovorio ni najveći dušman Bosne i Bošnjaka, ni najveći četnik ili ustaša – napisao je Mustafa ef. Cerić

Pjesnik i profesor sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Džemaludin Latić, gostovao je sinoć na Face TV kod Senada Hadžifejzovića.

Latić je u intervjuu svojim izjavama o Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Republike BiH mnoge šokirao, a društvene mreže “gore” od sinoć nakon njegovog gostovanja na Face TV.

“Alija nije smio potpisati Dejton, bolje da se objesio! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije. Bakir će reći da je to najbolje što možemo dobiti. Gledao sam kartu podijeljene BiH”, rekao je Latić u jednom dijelu intervjua.

Nakon ovog intervjua, u kojem je prozvan i nekadašnji reis IZBiH, Mustafa ef. Cerić, oglasio se i sam Cerić, čiji status na Facebooku prenosimo u cjelosti:

– Pod hitno, Džemala Latića treba staviti pod preciznu psihitrijsku opservaciju! Njemu treba zabraniti rad na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu zato što zagađuje moralni zrak, zato što širi verbalni fesad o Bošnjacima i zato što zavodi mladež na dalalet – krivi put. On je mentalni bolesnik!

To što je večeras izbacio iz svojih prljavih usta na Face TV sa Senadom Hadžifejzovićem o rahmetli Aliji Izetbegoviću nije nikad izgovorio ni najveći dušman Bosne i Bošnjaka, ni najveći četnik ili ustaša!

Džemo Latić ne samo da fragrantno laže već sa predomišljajem širi fitnu, zloćudnost, čin za kojeg se u Kur’anu Časnom kaže da je gori od ubojstva: al-fitnetu ašaddu mine-l-qatli (širenje zloćudnosti je gore od ubojstva).

Bošnjaci moji, nemojte da vas Latićev fitneluk zbunjuje, niti da vas njegova zloćudnost obezglavi. Uz Allahovu pomoć preživjet ćemo, kao i dosada,sve naše budale, sve pjesnike koje slijede samo pokvareni i zalutali!

Allahu Milostivi nemoj nas kažnjavati zbog onoga što čine glup ljudi medju nama, napisao je Cerić u objavi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo