Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Oštra reakcija GS-a: NS je politička formacija u službi neprijatelja BiH

Nemojte propustiti

GS je bh. javnost podsjetio na niz spornih izjava zvaničnika NS, a koje javnost mora imati u vidu.

Građanski savez (GS) smatra da je odluka Naše stranke (NS) da omogući baštinicima UZP da upravljaju Mostarom umjesto ratnog heroja dr. Zlatka Guzina, konačni dokaz da se radi o političkoj formaciji koja je u službi neprijatelja BiH.

Pozivamo sve probosanske snage da se ograde od ovog političkog uljeza u Sarajevu i da prekinu bilo kakvu saradnju, posebno koalicione odnose. Davanje državnih organa vlasti kadrovima NS na upravljanje je stavljanje opstanka BiH pod znak pitanja.

GS ovim putem želi javnost podsjetiti na niz spornih izjava zvaničnika NS, a koje javnost mora imati u vidu.

Boriša Falatar u toku kampanje 2018, pokušavajući oduzeti glasove Željku Komšiću za člana Predsjedništva BiH, sastao se sa isljednikom logora Heliodrom tražeći zajednički sadržilac oko ratne prošlosti. Sanja Renić NS Zenica nazvala člana Predsjedništva Željka Komšića “zadnjim smećem.” Sabina Čudić izjavljuje 2019. da se treba odustati od NATO puta, jer nemamo konsenzus. Irma Baralija izjavljuje 2020. :”Razumijem argumentiranu frustraciju Hrvata sa izborom Željka Komšića. Takodjer, Irma Baralija 2020. :”Mi smo se ovdje ubijali, mi smo jedni drugima kuće palili.” i “Ratnom prošlošću Semira Drljevića Lovca”, heroja, komandanta u odbrani Mostara od UZP. Boška Čavar 2021. izjavljuje :”Željko Komšić je zlo ne samo za Hrvate nego za sve ljude u BiH”

S obzirom na javno izrečene stavove njenih zvaničnika, ne treba se niko iznenaditi oduševljenjem kojim je NS prihvatila ulogu pobočne satnije učesnika i glorifikatora UZP-a. Sarajevo je danas direktno pod kontrolom takvih politika i to je razlog za brigu svih probosanski orijetnisanih građana i građanki.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Veliki pomor ribe na Jadranu, niko ne zna šta se dešava

Prema prvim neslužbenim informacijama, na pomor riba vjerovatno je uticala povišena temperatura morske vode što uzrokuje nedostatak kisika. Veće količine...

Možda vas zanima i ovo