Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Oštra reakcija HNS-a: Napad na zgradu Ambasade Hrvatske u Sarajevu nije put kojim Bosna i Hercegovina želi ići

Nemojte propustiti

Nadamo se da ovakvi i slični događaji neće predstavljati smetnju budućim prijateljskim nastojanjima Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini – poručuju.

Hrvatski narodni sabor osuđuje napad na zgradu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, saopćeno je danas iz HNS-a.

“Potrgani nosači zastava na zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, pri čemu je zastava Europske unije uništena, nije put kojim Bosna i Hercegovina želi ići u budućnosti.

Hrvatski narodni sabor osuđuje napad i zahtjeva žurnu reakciju policijskih i pravosudnih institucija kako bi se počinitelj otkrio i kaznano odgovarao.

Zalažemo se za europsku Bosnu i Hercegovinu, živimo i borimo se kako bi pokrenuli njen put k Europskoj uniji, nažalost, ovakvi nas pokušaji rušenja svih demokratskih standarda vraćaju nekoliko koraka unazad.

Neprimjerene poruke i odnos sa susjednom zemljom koja je najveći zagovornik stabilnost i razvoja BiH ali i najveći zagovaratelj i partner europske i euro-atlantske BiH nikako ne smije biti meta ovakvih ili sličnih napada.

Republika Hrvatska se iskazala kao pravi prijatelj i velika potpora prilikom naših pokušaja pri izgradnji europske Bosne i Hercegovine i zaštiti pozicije prava hrvatskog naroda u traženju puta ka potpunoj ravnopravnosti i legitimnom predstavljanju.

Nadamo se da ovakvi i slični događaji neće predstavljati smetnju budućim prijateljskim nastojanjima Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

Uvjereni smo kako će se dobrosusjedski i partnerski odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u budućnosti razvijati na obostrano zadovoljstvo i dobrobit svih naših naroda”, stoji u saopćenju HNS-a.

Iz sarajevske policije je, kako smo već objavili, izvršen je uviđaj i radi se na rasvjetljavanju događaja i pronalasku počinilaca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo