Petak, 20 svibnja, 2022

Oštra reakcija HSP-a: “Čović može Vučiću čestitati samo u ime trećine Hrvata iz BiH koji su za njega glasali”

Nemojte propustiti

Čović je u čestitci napisao kako Vučiću čestita “u ime hrvatskog naroda u BiH i Bosne i Hercegovine”.

“Politički korektno je čestitati na izbornoj pobjedi u demokratski provedenim izborima, pa čak i kad se naši politički nazori i pogledi razlikuju. Međutim politički nekorektno je čestitati na izbornoj pobjedi predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću navodeći da se to čini u ime hrvatskog naroda u BiH. To smatramo lažnim predstavljanjem, zloupotrebom i manipulacijom vlastitog naroda zbog stranačkih ciljeva, a što nije prvi put, reakcija je iz HSP-a BiH na čestitku predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koju je povodom izborne pobjede uputio srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću”.

Čović u čestitci piše kako Vučiću čestita “u ime hrvatskog naroda u BiH i Bosne i Hercegovine”.

“Iz HSP BiH podsjećamo da po posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine u BiH živi 544.780 Hrvata, a da je na izborima za člana Predsjedništva BiH Dragan Čović dobio, doduše vrlo visokih 154.819 glasova iz F BiH, ali i uz potporu pojedinih stranaka HNS-a kao i određen broj glasova Srba. U ovom kontekstu podsjećamo da skoro polovica Hrvata s pravom glasa nije željela izaći na izbore, što dovoljno govori o stanju i razmišljanjima hrvatskog biračkog tijela u BiH. Stoga zaključujemo da je svaka manipulacija i zlouporaba hrvatskog naroda u BiH neprihvatljiva, posebno uz činjenicu da i najveći dio HDZ-ovog glasačkog tijela nije naklonjeno istočnom putu prema kojem ih uporno vodi ovakva politika”, poručuju iz HSP-a BiH u priopćenju koje potpisuje predsjednik ove stranke Nikola Raguž.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

State Department: Ne razmatramo nove sankcije za političare u BiH

Nakon špekulacija pojedinih medija u našoj zemlji da će u narednom periodu uvesti nove sankcije političarima u BiH, iz...

Možda vas zanima i ovo