Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Oštra reakcija: Milorad Dodik o vježbi na Manjači

Nemojte propustiti

Dodik je istakao da bi za građane Republike Srpske bilo korisnije da se SDS i PDP konstruktivno uključe u pitanja koja su na dnevnom redu, a ne da, kako kaže, javni prostor opterećuju izmišljenim problemima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da SDS i PDP ovih dana vode kampanju protiv svega čega nema, te da su prvo pokušali da uzbune javnost o vježbi NATO-a, koja nije održana i neće ni biti, a potom i o poskupljenju struje za domaćinstva koga nema.

“Na Manjači nema NATO vježbe, nema NATO naoružanja i nema oružja sa osiromašenim oranijumom. Na Manjači se održava vježba Oružanih snaga BiH, koje ocjenjuju takođe ocjenjivači Oružanih snaga BiH. Ni među ocjenjivačima nije bilo pripadnika NATO-a”, naglasio je Dodik.

On je poručio da neće biti održana NATO vježba na Manjači uz upotrebu oružja sa osiromašenim uranijumom, za koju se svojevremno zalagao bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

“To se neće desiti dok sam ja u Predsjedništvu, a svi koji žele da znaju istinu znaju da je ta vježba otkazana zahvaljujući našem protivljenju. Zašto se SDS i PDP priviđa NATO pitanje je za psihologiju, a vjerovatno osjećaju krivicu i dug prema onima kojima su svojevremeno obećali da će takva vježba biti održana na Manjači”, kaže Dodik.

On je istakao da bi za građane Republike Srpske bilo korisnije da se SDS i PDP konstruktivno uključe u pitanja koja su na dnevnom redu, a ne da, kako kaže, javni prostor opterećuju izmišljenim problemima i događajima kojih nema.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo