Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Oštra reakcija Mirsada Hadžikadića na izjave ambasadora Rusije: Suzdržati se od neprijateljskih aktivnosti prema BiH

Nemojte propustiti

– Ovim putem pozivam institucije Ruske Federacije da građanima i institucijama naše države upute javno izvinjenje za ovakve i slične skandalozne izjave – stoji u izjavi predsjednika Platforme za progres, profesora Mirsada Hadžikadića. Njegovo reagovanje na istup ambasadora Rusije u BiH prenosimo u cijelosti:

Vaša ekselencijo amabasadore Kalabuhov,

Obzirom na Vašu izjavu od 18. marta 2021. godine, da će Rusija reagirati ukoliko se Bosna i Hercegovina približi ulasku u NATO, zato što će Moskva takav potez smatrati neprijateljskim činom, izražavam snažno protivljenje i protest protiv ovakve neprihvatljive pozicije Ruske Federacije.

Kao jedan od pet svjedoka koji je potpisao Okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, Ruska Federacija bi se trebala suzdržati od ovakvih i sličnih eklatantnih kršenja vladavine zakona u našoj državi, što znači, u ovom konkretnom slučaju, Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine koji je rezultat širokog nacionalnog konsenzusa i usvojen je u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Činjenicu da Ruska Federacija protestuje protiv izričite odredbe jednog od važećih državnih zakona Bosne i Hercegovine, smatram neprijateljskim činom Ruske Federacije.

Ovim putem pozivam institucije Ruske Federacije da građanima i institucijama naše države upute javno izvinjenje za ovakve i slične skandalozne izjave, kao i da se suzdrže od sličnih neprijateljskih aktivnosti prema Bosni i Hercegovini u budućnosti – stoji u reagiranju Mirsada Hadžikadića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo