Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Oštra reakcija zastupnika u Hrvatskom saboru: Antidejtonsko djelovanje Bakira Izetbegovića; Izjave o Komšiću šamar Hrvatima!

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Poslanik Mosta u Hrvatskom saboru Božo Petrov ocijenio je da je izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom opravdava legitimitet Željka Komšića kao nekog ko je uvijek bio na pravoj strani, šamar hrvatskom narodu i udar na temelje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma.

– Antidejtonsko djelovanje Bakira Izetbegovića još više unosi nepovjerenje hrvatskog naroda prema institucijama BiH. Prava strana su uvijek istina i poštivanje Ustava, a nikako majorizacija i ugnjetavanje drugoga – napisao je Petrov na svom “Facbook” profilu.

On je istakao da samo puna jednakost svih naroda i građana, te legitimno političko predstavljanje na svim nivoima garantuju stabilnost i napredak BiH. Petrov navodi da su sve druge izjave i radnje “protivne presudama Ustavnog suda i Ustavu BiH udruženi politički poduhvat koji dekonstruira temelje BiH”.

– BiH je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. Njena evropska budućnost, stabilnost i funkcionalnost zavisi od toga koliko će sva tri konstitutivna naroda prihvatati i provoditi temeljna načela Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma – naveo je Petrov.

On kaže da je Hrvatska potpisnica Dejtonskog sporazuma o čijem provođenju bi trebo da brine.

– Hrvatski narod mora uživati maksimalnu zaštitu i pomoć Hrvatske s ciljem obezbjeđivanja ravnopravnosti, opstanka i razvoja. Na tom putu moju snažnu podršku i pomoć, kao i podršku Mosta, uvijek će imati – napisao je Petrov.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo