Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Oštra reakcija predsjednika Skupštine Banjaluke: Stanivuković da prestane sa probosanskom retorikom

Nemojte propustiti

On je naglasio da kao mlad čovjek, stanovnik Banjaluke i Republike Srpske, ali i kao predsjednik Skupštine grada Banjaluka osuđuje ovakve izjave i inicijative, bilo da je riječ o predumišljaju ili elementarnom neznanju.

Osoba na poziciji gradonačelnika najvećeg grada i administrativnog centra Republike Srpske mora da zna da je takozvana “republika BiH” bila ratna tvorevina Alije Izetbegovića i sinonim za stradanje srpskog naroda u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Izjavio je ovo predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić na pitanje Srne da prokomentariše izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za beogradsku televiziju K1 da priznaje “republiku BiH”, koja se sastoji od dva entiteta i da on to ne dovodi u pitanje.

Ilić je rekao da je očigledno da gradonačelnik Stanivuković ne zna ono što znaju svi stanovnici Banjaluke i Republike Srpske, a to je da takozvana “republika BiH” ne postoji više od 25 godina i da je danas prisutna isključivo u unitarističkim maštarijama političkog Sarajeva koje priželjkuje ukidanje Republike Srpske.

– Nažalost, ovo nije prvi put da Stanivuković koketira sa probosanskim idejama i terminologijom. Podsjetiću na njegovu inicijativu, koju je javno prezentovao gostujući na jednoj televiziji u FBiH, da u Banjaluci napravi “park mira” u kojem bi bila statua sa tri različita vojnika, od kojih je jedan upravo vojnik Alijine “republike BiH” – istakao je Ilić.

On je naglasio da kao mlad čovjek, stanovnik Banjaluke i Republike Srpske, ali i kao predsjednik Skupštine grada Banjaluka osuđuje ovakve izjave i inicijative, bilo da je riječ o predumišljaju ili elementarnom neznanju.

– Pozivam gradonačelnika da prestane sa retorikom koju smo donedavno mogli da čujemo samo u Sarajevu, a nikako u Republici Srpskoj i njenom najvećem gradu – poručio je Ilić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo