Petak, 26 veljače, 2021

Oštra reakcija predsjednika Skupštine Banjaluke: Stanivuković da prestane sa probosanskom retorikom

Nemojte propustiti

Dodik razgovorao sa Schmidtom, kandidatom Njemačke za visokog predstavnika u BiH

U telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju...

Žustra rasprava u Parlamentu: Helez i Vulić o Miloradu Dodiku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta vode žustru raspravu o inicijativi za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koju je podnijelo...

Dodik po kratkom postupku: “BiH će tužiti COVAX ako probiju rok za isporuku vakcina”

"Bosna i Hercegovina zahtijeva da COVAX počne isporučivati što je prije. Ako se probije rok, BiH će tužiti program",...

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

On je naglasio da kao mlad čovjek, stanovnik Banjaluke i Republike Srpske, ali i kao predsjednik Skupštine grada Banjaluka osuđuje ovakve izjave i inicijative, bilo da je riječ o predumišljaju ili elementarnom neznanju.

Osoba na poziciji gradonačelnika najvećeg grada i administrativnog centra Republike Srpske mora da zna da je takozvana “republika BiH” bila ratna tvorevina Alije Izetbegovića i sinonim za stradanje srpskog naroda u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Izjavio je ovo predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić na pitanje Srne da prokomentariše izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za beogradsku televiziju K1 da priznaje “republiku BiH”, koja se sastoji od dva entiteta i da on to ne dovodi u pitanje.

Ilić je rekao da je očigledno da gradonačelnik Stanivuković ne zna ono što znaju svi stanovnici Banjaluke i Republike Srpske, a to je da takozvana “republika BiH” ne postoji više od 25 godina i da je danas prisutna isključivo u unitarističkim maštarijama političkog Sarajeva koje priželjkuje ukidanje Republike Srpske.

– Nažalost, ovo nije prvi put da Stanivuković koketira sa probosanskim idejama i terminologijom. Podsjetiću na njegovu inicijativu, koju je javno prezentovao gostujući na jednoj televiziji u FBiH, da u Banjaluci napravi “park mira” u kojem bi bila statua sa tri različita vojnika, od kojih je jedan upravo vojnik Alijine “republike BiH” – istakao je Ilić.

On je naglasio da kao mlad čovjek, stanovnik Banjaluke i Republike Srpske, ali i kao predsjednik Skupštine grada Banjaluka osuđuje ovakve izjave i inicijative, bilo da je riječ o predumišljaju ili elementarnom neznanju.

– Pozivam gradonačelnika da prestane sa retorikom koju smo donedavno mogli da čujemo samo u Sarajevu, a nikako u Republici Srpskoj i njenom najvećem gradu – poručio je Ilić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Branislav Borenović nije štedio lidera SNSD-a: Bosna i Hercegovina nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO...

Možda vas zanima i ovo