Nedjelja, 19 rujna, 2021

Oštra reakcija SDA: “Pozivamo Mandića da odmah podnese ostavku na dužnost općinskog načelnika”

Nemojte propustiti

Iz SDA Centar oglasili su se saopćenjem za medije, koje prenosimo u cjelosti.

“Nakaradni objekat kraj Velikog parka u centru Sarajeva kruna je bahatosti, zloupotreba i neznanja načelnika Općine Centar Srđana Mandića.

Činjenica da je Općina Centar izdala sve potrebne dozvole za postavljanje objekta i da je objekat u vlasništvu kandidata Naše stranke na izborima ne pokazuje samo da je Mandić lagao tvrdeći da ne zna o čemu se radi već i da je zloupotrijebio svoj položaj pogodujući svojim stranačkim kolegama.

Izgradnja spornog objekta u suprotnosti je sa Odlukom o proglašenju historijskog urbanog pejzaža Sarajeva nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, što Mandiću, očigledno, nije predstavljalo prepreku da unakazi centar Sarajeva za finansijski interes kadrova Naše stranke.

Ako za procjenu Mandićevih sposobnosti nije bila dovoljna spoznaja da mu je ministarski mandat u Vladi Kantona Sarajevo obilježen zatvaranjem rupe na koritu rijeke Miljacke koja služi za sprječavanje poplava, onda je činjenica da je u osam mjeseci mandata u Općini koja raspolaže budžetom od 50 miliona KM uspio kupiti osam oksimetara, obavezati se da neće graditi hidrocentrale na Koševskom potoku, snimati čišćenje Hastahane i sve to krunisati nakaradnim objektom kod Velikog parka, a pri tome ne servisirati ni osnovne potrebe građana, potvrda njegove nesposobnosti.

Stoga tražimo od Mandića da odmah podnese ostavku na dužnost općinskog načelnika i to ne da bi spasio ostatke svog dostojanstva i kredibiliteta Naše stranke već da bi spasio građane Općine Centar i cijelog Sarajeva od svoje nesposobnosti, neznanja i spremnosti na kršenje propisa za interese stranačkih kolega i koalicionih partnera” – poručili su iz SDA Centar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo