Petak, 25 lipnja, 2021

Oštra reakcija SDA: Pozivamo MVP BiH da uputi demarš Vladi Hrvatske

Nemojte propustiti

SDA zahtijeva od Tužilaštva BiH da, po služebenoj dužnosti, poduzme sve korake protiv organizaroa četničkog okupljanja u Višegradu.

– Zaprepašteni smo informacijama iznesenim od strane ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o podmetanju dokaza koje je navodno organizovao konzul Republike Hrvatske Ivan Bandić s ciljem kreiranja lažne slike o postojanju naoružane ekstremističke mreže u BiH. Najoštrije osuđujući ove aktivnosti tražimo od pravosudnih institucija i policijskih agencija u BiH da poduzmu hitne mjere u svojoj nadležnosti po ovom pitanju, kazao je na Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, na današnjoj pres-konferenciji, koja je upriličena nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.

– Pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi demarš Vladi Republike Hrvatske i da zatraži zvaničan stav te zemlje po pitnaju protuzakonitih aktivnosti, kazao je Izetbegović.

Kada je riječ o formiranju vlati, SDA smatra da je potrebno što prije početi proces pregovaranja, imajući u vidu rokove koju su propisani zakonom i koji su već odavno probijeni, a kako je Izetbegović kazao, tražit će od pregovaračkog tima SDA da sve pregovore završi do 24. marta.

SDA zahtijeva od Tužilaštva BiH da, po služebenoj dužnosti, poduzme sve korake protiv organizaroa četničkog okupljanja u Višegradu.

Na sjednici Predsjedništva također je najoštrije osuđen napad na povratnika u Prijedor Azrina Hodžića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo