Petak, 25 lipnja, 2021

Oštra reakcija SDP-a BiH: Vlada Kantona Sarajevo pomaže kladionicama, ali ne i zanatlijama

Nemojte propustiti

Sramotan je odnos Vlade FBiH i Vlade Kantona Sarajevo prema zanatlijama kojih je najveći broj u Općini Stari Grad Sarajevo – poručuju iz SDP-a

SDP BiH Stari Grad Sarajevo najoštrije osuđuje politiku Vlade Kantona Sarajevo koja planira subvencionirati plate kladionicama ali i ne zanatlijama.

Zanatlijama “de jure” nije zabranjen rad, ali “de facto” jeste, zbog čega smatramo da Vlada KS treba izmijeniti kriterije i način subvencioniranje plate sa posebnim naglaskom na malu privredu i obrtnike općenito, a zanatlije posebno.

SDP Stari Grad će uvijek biti uz zanatlije, jer su čuvari naše tradicije i jedni od ključnih nosioca naše turističke ponude. Na njihove vrijedne ruke oslanja se i hiljade radnih mjesta u turizmu.

Sramotan je odnos Vlade FBiH i Vlade Kantona Sarajevo prema zanatlijama kojih je najveći broj u Općini Stari Grad Sarajevo. Zapitajte se kako će Baščaršija izgledati ako se ugase sve zanatske radnje, koliko će turista dolaziti u Sarajevo da bi vidjeli kineske i turske proizvode i suvenire?

Općina Stari Grad je donijela određene mjere za pomoć zanatlijama koji su u općinskim poslovnim prostorima, ali to nije dovoljno, potebna je pomoć Kantona i FBiH. Država ne smije mirno gledati kako nestaju stari i tradicionalni zanati u našem gradu i zemlji!

Uskoro ćemo predstaviti i naš program #20za2020 za predstojeće lokalne izbore, čiji će važan dio biti projekti prema zanatlijama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je...

Možda vas zanima i ovo