Srijeda, 12 svibnja, 2021

Oštra reakcija Šepićevog Nezavisnog bloka: Non paper je poziv na novi rat- EU i SAD moraju hitno reagovati

Nemojte propustiti

Predsjedništvo Nezavisnog bloka je danas na svojoj vanrednoj sjednici najoštrije osudilo i odbacilo aktivnosti sa “non paperom” koji poziva na nove podjele i prekrajanje granica u našem regionu, te pozvalo Evropske institucije i institucije Republike Slovenije da se hitno očituju o ovom otvorenom pozivu na rat.

Ko god razmišlja i predlaže podjelu Bosne i Hercegovine, taj priziva novi rat.

Ne može biti prekrajanja granica bez rata, na to nas uči historija na ovim prostorima, i umjesto da se u Bosni i Hercegovini i za Bosnu i Hercegovinu prizivaju evropske ideje i vrijednosti, nacionalisti iz Slovenije vraćaju nas u mrak velikosrpske i velikohrvatske prošlosti.

“Mi vjerujemo da je budućnost naše zemlje u NATO-u i EU, a oni koji prizivaju podjele i rat, što bi naš narod rekao – u kući mu bio. Ovakve poruke od nacionalista iz zemalja EU su dodatni signal i američkoj administraciji da zaštiti mir i stabilnost na ovim prostorima.

Ovaj “non paper” je šokantan i priznaje genocid i najveće ratne zločine u Evropi nakon Drugog svjetskog rata kao politički cilj i to je civilizacijska i demokratska sramota.”- izjavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prof. dr. Sebija Izetbegović: Zahvaljujem se svima koji su pružili bilo kakvu podršku u borbi za pravdu i istinu

Izetbegović je uputila bajramsku čestitku svim građanima, te se tom prilikom zahvalila svima koji su joj pružali podršku u...

Možda vas zanima i ovo