Petak, 25 lipnja, 2021

Oštre reakcije: Hrvatski narodni sabor pogodile kritike iz SDP-a sve opet svode na Željka Komšića

Nemojte propustiti

Nakon što je SDP oštro reagovao na jučerašnju posjetu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlić Radmana koji se svojim izjavama opet imješao u unutarnje stvari BiH reagovao je Hrvatski narodni sabor. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

U trenucima kada Bosna i Hercegovina treba napraviti iskorak u europsko društvo i vrijednosti zapadne civilizacije koje ne diskriminira bilo koga, u javnom prostoru nailazimo na isfurane floskule pseudoljevice čije komentare nitko ozbiljno ne doživljava ni u stranačkim prostorijama, a kamoli negdje drugo.

Da stvar bude intrigantnija, upravo je SDP-ov “laboratorij” proizveo osobu koja je postala sinonim diskriminacije u Europi, osobu koja je diskreditirala institucije i koju više nitko ne doživljava ozbiljno. Shvaćamo političku pragmatičnost, ali vlastito diskreditiranje i “hrabrost” dociranja punopravnoj članici EU, Vladi RH koja je najveći vanjskotrgovinski partner BiH i najveći zagovaratelj EU puta, ne može biti predmet ovakve vrste komentara. Pogotovo ne od strane istih onih koji su Bosnu i Hercegovinu doveli u trenutnu situaciju da je duboko podijeljeno društvo u kojemu se narušavaju odnosi da bi egzistirale upravo ovakve politike.

Jednako važno očekujemo od istih pojedinaca da medijski prostor koji konstantno truju, krenu iskorištavati na konstruktivan način.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kolika će biti jednokratna pomoć Vlade FBiH penzionerima?

Iako je dogovor postignut još uvijek niko ne izlazi sa konkretnim podacima – kolika će biti jednokratna pomoć. Predsjednik Upravnog...

Možda vas zanima i ovo