Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Oštre reakcije Naše stranke: Tražimo ostavke zbog korona – derneka

Nemojte propustiti

Nižu se reakcije nakon skandaloznog korona-derneka koji je održan u ponedjeljak navečer u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu, uprkos mjerama i zabranama nadležnih. Oglasili su i iz Naše stranke, i traže ostavke Staše Košarca, Nihada Fejzića

Tražimo hitnu ostavku Staše Košarca na poziciju ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Nihada Fejzića, na poziciju člana Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS, saopćeno je danas iz Naše stranke koja traži i daorganizatori slavlja u Golf Klubu imaju krivičnu odgovornost.

“Za organizatora slavlja liječnika Jusufa Šabanovića kao i za vlasnika restorana tražimo krivičnu odgovornost koju propisuje Krivični zakon FBiH: ‘Ko za vrijeme epidemije kakve zarazne bolesti ne postupi po naredbama ili odlukama donesenim na osnovu propisa nadležnog organa kojim se određuju mjere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.’ Ako ostane sve na prekršajnim nalozima za gore pomenute, smatrat ćemo to minorizacijom njihove odgovornosti”, dodaju iz ove stranke.

Podsjetili su kako se građane kažnjava s 500 KM ako ne nose masku, ali i za druge mnogo benignije stvari od one počinjene sinoć.

“Očekujemo još rigoroznije sankcije za neodgovorne predstavnike vlasti, akademske zajednice i liječnike koji krše zabrane koje sami nameću i/ili ih opravdavaju kad su u pitanju građani. Pravosudni organi koji na ovaj slučaj ne reaguju tako ne da nisu u službi građana, nego su protiv njih”, zaključuju u Našoj stranci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo