Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Oštre reakcije: SDP nema pravo dijeliti lekcije, uništili ste 1200 radnih mjesta u Krivaji

Nemojte propustiti

SDP je danas saopštenjem odbacio tvrdnje čelnika Vlade Federacije BiH, “predvođenih premijerom Fadilom Novalićem i njegovim savjetnikom Zlatkom Hurtićem”, o tome kako SDP BiH organizira proteste sa kojim se vlast suočava. – Umjesto što traže lažni alibi u SDP BiH, bolje bi im bilo da se suoče sa činjenicom da su upropastili sve čega su se dotakli, navode iz SDP-a.

Uslijedila je reakcija SDA, koja u cjelosti odbacuje današnji neutemeljeni napad na Vladu FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem.

– Ovaj pokusaj napada SDP-a produkt je očigledne nervoze i straha koji vlada u toj stranci nakon što je Vlada FBiH pozvala nadležna tužilaštva i agencije za sprovođenje zakona da utvrde sve činjenice i poduzmu mjere odgovornosti zbog kriminalne privatizacije Krivaje iz Zavidovića koja je izvršena u režiji Nermina Nikšića i Vlade na čijem čelu se tada nalazio.

Pozivamo SDP da javnosti objasni kako su uništili 1200 radnih mjesta i koliku su štetu nanijeli Federaciji kriminalnom prodajom Krivaje u ruke nekoliko privatnih firmi! Tek tada ćemo ih smatrati strankom s kojom treba voditi dijalog – navodi se u saopćenju.

Kažu da se o SDP-u i njihovom učešću u vlasti u prošlom i ranijim mandatima, kao i o njihovom opozicionom djelovanju u ovom mandatu, ima puno toga reći.

– Na prvom mjestu o obespravljivanju Bošnjaka u entitetu RS kroz Sarajevski sporazum kojeg su prihvatili 2002.godine, ili o sporazumima sa Dodikom i Čovićem iz 2013.godine, a samo da bi ostali na vlasti. Ili o nepotpisivanju Apelacije o 9. januaru, o planiranoj kandidaturi koja treba zavarati Bošnjake u RS i olakšati izbor Dodika u Predsjedništvo BiH, o njihovom destruktivnom djelovanju u ovom mandatu koje je usmjereno protiv penzionera, boraca i protiv stabilnosti Federacije. Dakle, prvo SDP treba objasniti šta je uradio sa Krivajom, tek će onda steći pravo da bilo kome dijeli lekcije – saopćeno je iz SDA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo