Srijeda, 3 ožujka, 2021

Osuđeni roditelji iz Bosne i Hercegovine koji su obrijali glavu kćerci jer se viđala s Srbinom

Nemojte propustiti

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Na radost mnogih Bosanaca i Hercegovaca: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne tačke buduće trase ovog puta. Do početka...

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

Roditelji, stric i tetka priznali su “tek jedan ili dva šamara” i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim mladićem.

Roditelji, daidža i daidžinca koji su porijeklom iz BiH, a kojoj su kćerci obrijali glavu jer se viđala sa Srbinom, osuđeni su danas u Francuskoj na godinu zatvora uvjetno.

Sud u Besanvonu na istoku Francuske odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francuski teritorij roditeljima 17-godišnjakinje. Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inozemstvu jer je podsjetila na sudbinu hiljada obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tokom okupacije, piše L’Est Républicain.

Djevojka i članovi porodice njenog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gdje su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao. Roditelji, stric i tetka priznali su “tek jedan ili dva šamara” i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim mladićem.

– Roditelji su me tukli rukama i nogama – izjavila je i objasnila da su se “protivili braku i njihovoj vezi zbog religije”.

Članovi njezine obitelji poriču tu verziju, a stric je izjavio da “kada mlada djevojka napravi veliku glupost, obrije joj se glava, to joj je kazna”.

Četvero optuženih tvrde da nisu pretukli djevojku, a otac kaže da ju je “samo obrijao, a majka dva puta ošamarila”.

No to je sucima bilo neuvjerljivo objašnjenje za ozbiljan nalaz liječničkog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome zbog čega je djevojka provela dva tjedna u bolnici.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

Možda vas zanima i ovo