Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Osuđenici u KPZ-u Istočno Sarajevo pokušali prodati ukradenu stočnu hranu

Nemojte propustiti

Četiri osuđenika koji se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Istočno Sarajevo, otkrivena su u pokušaju prodaje stočne hrane koju su ukrali iz magacina tog zavoda.

Utvrđeno je da su osuđenici, S.J., V.B., N.G. i N.M., u saradnji s njima poznatim osobama, na metalnoj ogradi KPZ-a Istočno Sarajevo napravili otvor kroz koji su prodavali stočnu hranu, prethodno otuđenu iz magacinskih prostorija zavoda, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, čijim nadležnim je jučer prijavljen ovaj slučaj koji se dogodio prethodne večeri.

Radnici u KPZ-u su,13. oktobra, oko 19.30 sati, obavljajući redovne poslove obilaska objekta, uočili putničko motorno vozilo „pasat“ koje se nalazilo parkirano uz željeznu ogradu zavoda, a koje se odmah udaljilo u pravcu Kantona Sarajevo.

Na licu mjesta radnici zavoda su zatekli četiri osobe koje se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne, te su uočili nasilno napravljen otvor na ogradi i četiri vreće stočne hrane koje su bile pripremljene za utovar. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj. U toku je rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo