Subota, 27 studenoga, 2021

Otac i sin osumnjičeni da su preko medicinske opreme oprali 300.000 eura

Nemojte propustiti

Navodno otac i sin se sumnjiče da su preko firmi iz Slovenije uvozili zaštitnu medicinsku opremu, te bespravno stekli imovinsku korist.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijeli izvještaj protiv oca i sina, te dva pravna lica zbog sumnje da su oprali 300.000 evra, nezvanično saznaju “Nezavisne”.

“Nezavisne” takođe nezvanično saznaju da je riječ o jednoj firmi iz Gračanice i jednoj iz Zavidovića.

Jedna kompanija se bavi ugradnjom liftova, dok druga radi sa elektroinstalacijama.

Kako saznajemo, otac i sin se sumnjiče da su preko firmi iz Slovenije uvozili zaštitnu medicinsku opremu, te bespravno stekli imovinsku korist.

Iz SIPA je potvrđeno da je podnesen izvještaj protiv dva fizička i dva pravna lica zbog krivičnog djela “Pranje novca”.

“Podnošenju izvještaja prethodila je istraga koju je provela SIPA zbog postojanja osnova sumnje da su dva fizička i dva pravna lica krivično djelo pranje novca u iznosu od 300.000 evra oštetili pravno lice iz jedne od zemalja Europske unije u vezi sa nabavkom i isporukom zaštitne medicinske opreme, u aktuelnoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa”, saopšteno je iz SIPA.

Aktivnosti na dokumentovanju prijavljenih krivičnih djela započete su i provedene na osnovu informacija prikupljenih međunarodnom saradnjom sa nadležnim organima iz inostranstva te je u toku istih izvršeno privremeno oduzimanje predmeta i dokumentacije od dva fizička i četiri pravna lica sa područja Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo