Petak, 14 svibnja, 2021

Hrvatska: Otac i sin lopovu zatvorili oba oka, a prošao bi gore da nisu reagovali građani!

Nemojte propustiti

Sve se dogodilo nakon što je 33-godišnjak na Gornjem Brgatu (Hrvatska) provalio u metalni kontejner privatne firme, odakle je ukrao torbicu s novcem.

U tuči koja se u nedelju oko 19 časova dogodila ispred gornjeg ulaza u Robnu kuću “Srđ” u Gružu, povrijeđen je 33-godišnjak. Kako se sumnja, njega su pretukli muškarac (42) i njegov maloletni sin (16).

Kako piše “Dubrovački dnevnik”, povod za tuču je krađa torbice s više od 19.000 kuna ( oko 5 hiljada KM ) na Gornjem Brgatu.

Kako je saopštila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, utvrđeno je kako je 33-godišnjak na Gornjem Brgatu provalio u metalni kontejner privatne firme, odakle je ukrao torbicu s novcem te je osumnjičen za tešku krađu.

Vlasnik firme odlučio je da uzme pravdu u svoje ruke. Zajedno sa svojim maloljetnim sinom, dočekao je 33-godišnjaka te ga brutalno premlatio. Vlasnik je preko sigurnosne kamere saznao o kome se radi.

Kradljivac je izudaran po licu, zatvorena su mu oba oka, a prošao bi još gore da nisu reagovali građani, koji su pozvali policiju. Lopov je završio s konopcem oko vrata, jer su, prema pisanju hrvatskih medija, otac i sin namjeravali da ga uvuku u kombi. Teže posljedice sprečila je policija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo