Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Otac jednog od stradalih dječaka u Janji: “Samo mogu moliti Boga za strpljenje…”

Nemojte propustiti

U Janji kod Bijeljine proglašena je trodnevna žalost, nakon što su se trojica maloljetnika utopila u Drini.

Život su izgubili Ibrahim K. (1996.), Osman G. (1999.) i Ejjub C. (1998.), sin glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Janja Omera ef. Camića. Vidno potresen, gospodin Camić je rekao da samo Boga može moliti za strpljenje nakon ovog što se dogodilo.

Zajednička dženaza će biti obavljena danas u 17.00 sati, u haremu Atik džamije.

Ova velika tragedija, koja se ne pamti od ’60-ih godina, dogodila se jučer oko 15.40 sati na mjestu Adakale u Janji, gdje se spaja Drina i kanal Dašnica.

Jučerašnja potraga za mladićima (Foto: Srna)
Jučerašnja potraga za mladićima (Foto: Srna)

Beživotna tijela dvojice mladića iz rijeke su izvukli mještani dok su treće pronašli ronioci nekoliko sati poslije tragedije.

Zamjenik načelnika Bijeljine i predsjednik Mjesne zajednice Janja Huso Zečkanović ističe da je svo naselje jučer, nakon ovog nesrećnog slučaja, bilo na nogama te da je u nadi da ima spasa za mladiće na obalu Drine došlo više od 1.000 građana.

Nažalost, kako je rekao, sat vremena od dojave da je rijeka “povukla” mladiće pronađena su tijela njih dvojice, a zatim su ronioci pronašli i beživotno tijelo trećeg, na lokalitetu gdje je Drina duboka oko pet metara.

I prema tvrdnjama očevidaca, u vodi se u trenutku ove nezapameće tragedije nalazilo sedam mladića, ali su četvorica njih uspjela da se otrgnu od vodene matice i spasili su se, dok za trojicu Janjanaca nije bilo spasa.

Osim mještana, na mjesto događaja odmah su izašli policija, pripadnici Civilne zaštite i ronioci.

(Bh-index/Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo