Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Otac nastradalog dječaka (2): “Elvir se igrao ispred kuće i upao u rijeku, pokušavao sam da ga izvučem ali nisam uspio…”

Nemojte propustiti

“Velika nas je tragedija zadesila, ugasio se mlad život, ne znam kako ćemo ovo izdržati. Nekoliko puta su nam djeca upadala u tu rijeku, živimo pored nje, ali smo uspijevali da ih spasimo. Sada nisam uspio. Nemam gdje da živim, zato sam ovdje”, kaže Severdžan

Elvir Đ. (2) iz Tutina, koji se utopio danas oko 16 sati, pronađen je nekoliko kilometara nizvodno. Dječak se igrao sa svojim bratom ispred barake u kojoj živi sa svojom porodicom.

“Igrao se sa svojim bratom i poklizao se… Upao je u vodu koja ga je odnijela. Trčao sam za njim, pokušavao sam da ga izvučem ali nisam uspio. Više ga nisam vidio, voda ga je potopila”, kaže za Infolid dječakov otac Severdžan Đ.

Nakon tri sata tijelo dječaka pronađeno je kod auto moto kluba. Iz vode su ga izvukli pripadnici policije i vatrogasne službe.

“Velika nas je tragedija zadesila, ugasio se mlad život, ne znam kako ćemo ovo izdržati. Nekoliko puta su nam djeca upadala u tu rijeku, živimo pored nje, ali smo uspijevali da ih spasimo. Sada nisam uspio. Nemam gdje da živim, zato sam ovdje”, kaže Severdžan za Infolid.

On nema novca da sahrani svoje dijete pa će troškove dženaze snositi Islamska zajednica i JKP Čistoća.

“Ukopat ćemo ga sutra na groblju Gazilar u Novom Pazaru. Islamska zajednica i muftija IZUS Mevlud Dudić, kao i JKP Čistoća i direktor Armin Mehović, izašli su nam u susret i nećemo imati troškova oko dženaze”, rekao je Severdžan koji ima još petoro djece.

Ova porodica godinama živi u nehumanim uslovima. Baraka je smještena pored rijeke, prokišnjava…

“Ovde živim sa djecom, majkom, cijela porodica. Niko nam ne pomaže. Bila je danas predsjednica skupštine opštine Tutin, Fazila Berović, ona je obećala pomoć. Bar da sačuvam preostalu djecu, da mi se i ona ne utope” kaže Severdžan.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oglasila se profesorica engleskog u Tehničkoj školi u Trsteniku koju su učenici maltretirali: “Ni roditelji mi se nisu izvinili”

„Dirnuta sam, veoma mi znači podrška kolega. Sindikati će nastaviti da rade i na ovome neće stati. Još uvijek...

Možda vas zanima i ovo