Subota, 16 listopada, 2021

Otac sa sinovima u šumi ubio efendiju i ranio njegovog zeta, iza njega ostala dva maloljetna djeteta

Nemojte propustiti

Osoblje Službe hitne medicinske pomoći Zavidovići sinoć je u 21.20 sati obavijestilo dežurnu službu Policijske stanice da se u njihovim prostorijama nalazi lice Mesud K. (1979.) s povredama nanesenim iz vatrenog oružja, u predjelu leđa i ruku, te da se radi o težim tjelesnim povredama, zbog čega je upućen na daljnje liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Na lokalitetu Stoga, policijski službenici su, prema informacijama povrijeđenog, pronašli beživotno tijelo Admira V. (1981.) s povredama u predjelu glave, nanesenim vatrenim oružjem. Uviđaj je jučer na licu mjesta izvršila ekipa Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac.

Iste noći, na području Zavidovića, uhapšene su dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem, a radi se o P.H. (1968.) i E.H. (1995.), dok je danas uhapšen i F.H. (1991.), koji se također dovodi u vezu s ovim slučajem. U pitanju su otac i dva sina.

– Nakon kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza i obavještenja, osobe su predate Kantonalnom tužilaštvu ZDK – potvrdila je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na rasvjetljavanju ovog događaja, a naložena je i obdukcija nastradalog.

Prema riječima mještana, tragični događaj posljedica je krivolova. Na jednoj strani su bili poginuli i povrijeđeni, a na drugoj osumnjičeni. Svi oni međusobno su se poznavali i bili su lovci. Nedvojbeno je u pitanju nesretan slučaj u kojem je izgubljen jedan mladi život.

Iza Admira V. ostala je supruga Amra i dva maloljetna djeteta. Rođen je u Zavidovićima, a osam godina je bio imam u džematu Mokronoga Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad. U Zavidoviće je došao za bajramske blagdane kako bi bio sa sestrom i porodicom, a u utorak navečer uputio se u lov sa zetom Mesudom K.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo