Subota, 27 studenoga, 2021

Otac ubio vlastitu kćerku jer mu nije željela priznati ko je otac djeteta

Nemojte propustiti

grob sestra

Ne mogu da plačem pred ljudima uz sela jer me sram. Reći će da plačem za sestru koja je umrla…”.

Albanija – Lulzim Dushku, brat 21-godišnje F.D.  je po prirodi jako tih ali je vrlo ubjedljivo govorio. Teško mu je da govori o katastrofi koja se desila, ali je odlučio da bude prvi koji će položiti cvijet na grob svoje sestre koju je previše volio.

“Otac ju je pitao ko je otac djeteta. ona nije kazala. On je nikada nije tukao. Nažalost, mi nismo bili kod kuće kada se desio ovaj zločin”, kaže Luli.

On je izjavio da je oprostio svom ocu. Upitan zašto ne plače i da li osjeća bol zbog gubitka sestre on je odgovorio: “Ja plačem, ali kada sam unutar kuće, kada me ne gleda selo”.

Inače ubistvo 21-godišnje F.D. i bebe koju je nosila uznemirilo je sve građane Debra, ali i širu albansku javnost. Tri dana nakon događaja, izvršilac ubistva Doksan Dushku se nimalo ne kaje za ono što je uradio.

“Ne kajem se zbog ubistva moje 21-godišnje kćeri. Ubio sam je da bi sačuvao čast porodice”.

Ovo je opet izjavio ispred istražitelja 69-godišnji otac iz sela Slatine u okolini Debra. Jučer je otac ubica pod velikim sugurnosnim mjerama prebačen za Tiranu.

Danas se očekuje da sud za teška krivična djela uspostavi odgovarajuće mjere nad Doksanom Dukshijem. Njegov slučaj će voditi sud za teška krivična djela, jer su krivična djela unutar porodice u nadležnosti ovog suda.

Otkrivanje trudnoće 21-godišnje kćerke je izazvalo svojevrstan “potres” u porodici Dushku. Njen otac i njen brat su tražili od nje da im kaže ima osobe sa kojim će dobiti djete, ali je djevojka svo vrijeme ćutala. Rasprava je dostigla vrhunac nakon ponoći. Oko 01:00 sati u srijedu, Doksan Dushi je uzeo automat i uperio u svoju kćer.

Prema izvorima unutar policije, žrtva je pokušala da pobjegne iz stana. U momentu kada je izlazila iz kuće ubijena je sa osam metaka u prsa. Rodbina je pokušala da prikrije zločin.

Oni su u istog dana pokušali sahraniti 21-godišnjakinju ali ih je spriječila policija. Doksan Dukshi je odmah preuzeo na sebe autorstvo ovog zločina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oštro upozorenje iz SAD-a: Stvarno sam zabrinut zbog onog što se dešava u BiH i zbog flertovanja sa agresivnom Moskvom

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja Zapadnog Balkana koja nije pozvana na Samit za će početkom decembra organizovati predsjednik...

Možda vas zanima i ovo