Utorak, 6 prosinca, 2022

Oteta kćerka bugarskog “kralja kokaina”

Nemojte propustiti

Desetogodišnja kćerka Evelina Baneva, navodnog šefa mreže trgovine drogom iz Latinske Amerike u Evropu, oteta je u u utorak ujutro u Sofiji, saopćila je policija.

Evelin Banev (Foto: Arhiv)
Evelin Banev (Foto: Arhiv)

Tri maskirana muškarca su vatrenim oružjem napala jedan automiobil u Bojani, luksuznom predgrađu Sofije, koji je djevojčicu vozio u školu. Vozač je hospitaliziran s dvije rane, saopćila je policija, prenosi AFP.

Otmica djevojčice je prvi slučaj ove vrste u Bugarskoj od 2009. godine, nakon serije od 14 kriminalnih otmica koja je prekinuta kada je razotkrivena banda od deset osoba.

Otmica kćerke čovjeka kojeg u Bugarskoj zovu “kralj kokaina” predstavlja prvi slučaj otmice ovako mladog djeteta.

Četrdesetsedmogodišnji Evelin Banev zvani Brendo osuđen je 15. februara u Sofiji na sedam i po godina zatvora zbog pranja 11,86 miliona eura.

Trebalo je da bude prebačen u Italiju da mu se u martu sudi prema optužbi da je uvozio drogu iz Latinske Amerike za kalabrijsku mafiju N’dranghetu.

Banev je s još pet članova kriminalne grupe učestvovao u međunarodnoj mreži koja je ilegalno prenijela 40 tona droge iz Latinske Amerike u Evropu, između 2004. i 2007. godine, saopćilo je bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo