Subota, 27 veljače, 2021

“Otišao da pomogne bratu, obojicu ubiše”: Neutješna majka stradale braće, komšije u šoku

Nemojte propustiti

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

SRBIJA – Stariji od braće Predrag, otac troje djece, imao je svoj posao, odnosno u okviru svoje kuće u obližnjoj Ulici Rade Končara bavio se izradom ortopedskih pomagala a tog kobnog vikenda je išao bratu da pomogne.

Moji sinovi išli su u te tartufe da bi zaradili za svoju porodicu jer nisu imali posla i plate, morali su da rade i sve su radili su pošteno – govori za Radojka Jeličić, majka Predraga i Stanislava, koji su tragično izgubili život u nedjelju, u šumi nedaleko od sremskog sela Jarka, prenose Novosti.

Slomljena od bola ali i s velikom gorčinom u glasu, pita se kako je moguće da danas neko na taj način, “na pravdi Boga”, izgubi svoj život.

– Nemam šta da kažem nego da nema više moje djece, nema mojih jorgovana. Ubiše oba brata. Ubiše moga Ćanu moga, a moj Pređa, pritrčao da pomogne bratu a zlikovac i njega ubi…Kakav nam je sad to naš život – govori majka Radojka u dvorištu porodične kuće Jeličića u Banjalučkoj ulici 27, u kojoj živi sa mužem Vidom a u kojoj je i Stanislavljeva porodica, njegova supruga i dvoje djece.

Stanislav je tu u dvorištu gajio pse rase “lagoto romanjolo”, koji se koriste za pronalaženje na terenu skupocenih tartufa, zbog kojih se nažalost, dogodila tragedija u ranim jutarnjim satima minule nedelje.

– Stanislav i Predrag su tamo, na zemljištu u šumi, zajedno radili sa dvojicom braće iz Jarka. Stanislav im je čak jednog psa poklonio a drugog prodao – kaže sestra od strica dvojice nastradalih Futožana i dodaje da su dvojica osumnjičenih za ubistvo verovatno bili ljubomorni i ljuti zbog toga.

Stariji od braće Predrag, otac troje djece, imao je svoj posao, odnosno u okviru svoje kuće u obližnjoj Ulici Rade Končara bavio se izradom ortopedskih pomagala a tog kobnog vikenda je išao bratu da pomogne.

Tragedija je potresla komšije i prijatelje Jeličića.

– Zar zbog pečuraka ljudi da izgube glave. Pa šuma je svačija. Kako je to moglo da se dogodi. Nisam čitavu noć mogao da spavam, kad sam to čuo – kaže jedan od Predragovih komšija naglašavajući da su obojica braće bili vrijedni i ljudi, vrlo prijatni i druželjubivi

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zbog blažih mjera dijaspora i susjedi dolaze u Bosnu i Hercegovinu

Unatoč pandemiji, registarske tablice zemalja regije, ali i strane na automobilima državljana BiH iz dijaspore, nisu rijedak prizor na...

Možda vas zanima i ovo