Subota, 22 siječnja, 2022

Otišao na pecanje i doživio tragediju: Stradalom Duranoviću (54) amputirane obje noge

Nemojte propustiti

Ferhatu Duranoviću /54/ iz Brčkog, teško povrijeđenom u eksploziji protivpješadijske mine na obali Save u Vučilovcu, amputirane su obje noge, rečeno je Srni na Odjeljenju hirurgije brčanske bolnice.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Načelnik Odjeljenja hirurgije u Opštoj bolnici u Brčkom Dragan Ninković, koji je operisao Duranovića, rekao je večeras da je pacijent dovezen u kritičnom stanju i da je jedino rješenje bila amputacija u predjelu natkoljenica.

“Pacijent je i dalje životno ugrožen i smješten je na Odjeljenje intezivne njege, gdje je priključen na respirator”, precizirao je Ninković.

Nesreća se dogodila stotinak metara od crpne stanice “Đurići” na ulasku u selo Vučilovac, gdje je Duranović s prijateljem došao na pecanje.

Iako je priobalni dio Save u tom dijelu obilježen upozoravajućim tablama sa natpisom “mine”, mjesto gdje je aktivirana mina bilo je uređeno kao izletište i mnogi mještani su ljeti dolazili tu sa porodicama.

Ferhat Duranović je na privremenom radu u Austriji i nedavno je došao u Brčko, pa je odmor iskoristio da ode na pecanje.

(Srna)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo