Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Otišla u Austriju i pronašla posao: Ovdašnju mjesečnu plaću u nas bih zaradila za tri mjeseca

Nemojte propustiti

“Radim na radnom mjestu servirke i zaista ne mogu sakriti oduševljenje poslom i uvjetima, pa je već sada sigurno da ću i iduću zimu provesti na istom mjestu…”

Bjelovarka Nina C. jedna je od onih Hrvatica koje su posao potražile u inozemstvu.

Ona od decembra sezonski radi u okolici Salzburga, a ostat će sve do kraja sezone, odnosno do 1. maja.

“Radim na radnom mjestu servirke i zaista ne mogu sakriti oduševljenje poslom i uvjetima, pa je već sada sigurno da ću i iduću zimu provesti na istom mjestu. Posao sam dobila putem austrijske burze rada, iako sam se nakon pregledavanja oglasa izravno javila poslodavcima s kojima je sve riješeno, od redovite plaće svakog petog u mjesecu, zdravstvenog osiguranja, do radnog vremena koje traje osam sati i minutu više od toga. Zbog toga se s popriličnom nelagodom prisjećam sezone u jednom našem jadranskom hotelu gdje sam često radila i po 13 sati”, kaže Nina koja radi sezonske poslove od 2008. godina kada je završila trgovačku školu.

O plaći nije konkretno govorila. “Iznos ostaje tajnom, ali za novac koji ću zaraditi za boravka u Austriji, u Hrvatskoj bih trebala raditi devet mjeseci ili čak godinu dana. Još preciznije, ovdašnju mjesečnu plaću u nas bih zaradila za tri mjeseca”, kazala je za portal Bjelovarac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo